I én uke holdt Eidsvoll 1814s-spillere og trenere kurs i amerikansk fotball for elevene i 9.klasse ved Nordby ungdomsskole. Det ble en kjempesuksess.

- Jeg synes det er bra at man inkluderer amerikansk fotball, fordi det alltid har vært håndball, fotball og innebandy på skolen, mens amerikansk fotball alltid har vært utelukket. Så jeg synes det var bra, forklarer Sagal Hassan til EUB når vi møter henne og resten av 9.trinn ved Nordby ungdomsskole under skoleturneringen i amerikansk fotball. Tiltaket er initiert av Greg Kleidon gjennom hans organisasjon Golden Leaf Foundation.

- HELT FENOMENALT

- Dette er vårt første store skolearrangement. Vi har vært rundt på skoler det siste året, men dette er første gangen vi har satt opp en hel turnering etter en ukelang skolering i fotball. Dette har vært helt fenomenalt, uttaler Kleidon til EUB.

- Det har vært en stor suksess. Vi har fått folk i aktivitet, hvilket også er Golden Leaf Foundations motto: «Vær aktiv» og denne uka har vi fått 150 ungdommer i aktivitet og til å prøve noe nytt. For mange av disse er dette første møtet med amerikansk fotball, så vi har dratt dem igjennom all basiskunnskapen. Responsen fra ungdommene har også vært veldig bra. Alle elevene her smiler og ler og ser ut til å ha det veldig gøy med sporten, forklarer Kleidon. Inntrykket ble bekreftet av samtlige EUB snakket med i idrettsparken på Jessheim. Awaz Zane spilte på Darth Weider, oppkalt etter en lærer ved skolen.

POSITIVE ELEVER

- Det har gått veldig bra i dag, men også litt dårlig, men vi er positive og smiler uansett, slår Zane fast.

- Det er veldig gøy å spille amerikansk fotball! Det er gøy å prøve noe nytt i stedet for å bare sitte i klasserommet ved pulten og bare skrive fra tavla. Det er en vanskelig sport, og jeg skjønte ingenting først. Nå kan jeg mer og da er det veldig gøy når man kan det, forklarer Zane.

EN GOD DAG

Anna Hundeide Isaksen og Adrian Lind spilte på laget Teletubbies, og laget presterte godt i turneringen. En av kampene ble avgjort med en sen touchdown.

- Vi var langt nede på deres halvdel og løp ballen inn i målsonen, forklarer Lind. - Det har vært veldig gøy i dag. Amerikansk fotball er veldig gøy nå som vi kan litt mer. Dette har vært en bra dag, sier duoen.

Flere av elevene på trinnet er vervet til Eidsvoll 1814s fra tidligere besøk fra Golden Leaf. En av dem er talentfulle Nderim Bujupi, som kun har spilt fotball i et halvt år. Han spiller på 1814sâ?T U15 og U17-lag.

- Jeg synes det er fint at elevene får et lite hint om hvordan amerikansk fotball er. Uka har vært bra, avslutter Bujupi.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.