• STRAFFESCORING. Thierry Dabove setter her inn 1–0 på kunstgresset i Eidsvoll.

– I dag var vi veldig solide. Det var stikk motsatt av forrige kamp, og vi hevner oss litt for den dårlige starten. 4–0 er solid, konkluderer kaptein Økland etter storseieren søndag kveld.

Det ble nemlig en liten «walk in the park» for Eidsvold Turn og bortelaget Ready kom aldri helt med i spillet. Turn startet sjanseballet etter en drøy halvtime. Piotr Gawecki, som ble en sentral mann videre i kampen, ble spilt igjennom på høyresiden, men avslutningen gikk til venstre for målet. Før dette hadde Turn delvis initiativet, med enkelte Ready-overganger som virket farlige.

Total Turn-dominans

Kjappe Gawecki var i begivenhetenes sentrum også etter en drøy halvtime. Polakken ble felt av Runar Heggestad i Ready-forsvaret da han var igjennom, og dommer Mahir Cagatay hadde lite annet valg enn å blåse straffespark. Den satte Thierry Dabove enkelt i mål. På dette tidspunktet kontrollerte Turn kampen fullstendig. Minutter senere driblet venstreback Johan Kolbjørnsrud seg ned til dødlinja og fant Gawecki luskende foran mål. Hodestøtet gikk derimot over.

Piotr-dobbel

Nevnte Gawecki sleit voldsomt med uttellingen i 1. omgang, men 2. omgang var ikke gammel før Gawecki sprakk bobla. Han mottok ballen i sekstenmeteren etter en briljant pasning fra Stian Teksum. På utsøkt vis rundet Gawecki Readys sisteskanse Ulrik Solberg Rygg og sendte Turn opp i 2–0. Deretter var det kapteinens tur. Stian Teksum ble felt i feltet etter en glimrende Økland-avslutning. Straffesparket bommet Dabove på, men kaptein Økland klemte inn returen. Punktumet for kvelden var det selvsagt Gawecki som satte. Polakken luktet atter en gang bakrom, mottok pasning, og rundet elegant målvakten – igjen.

– Hva kan du si om Piotr?

– Piotr er litt overalt. Piotr er en veldig herlig fyr å ha med seg, og veldig vond å ha imot seg. Han er kjapp og får fort en tå eller et hode på ballen. Når han er på så er han fryktelig vond å møte, skryter Økland.

Møter Lyn til helga

Selv om tre poeng er viktig for Eidsvold Turn, fortsetter presset på eidsvollingene. Allerede søndag har de opprykksfavorittene i Lyn.

– Vi vet at åpningskampen var et feiltrinn, og selv om jeg ikke vil si at vi er helt tilbake på sporet så er selvsagt følelsen etter i dag mye bedre. Jobben blir å luke vekk de feilskjærene og ha det nivået vi hadde i dag. Vi skapte mye og slapp til få sjanser, avslutter Økland.

Eidsvold Turn – Ready 4–0 (1–0)

Eidsvollhallen kunstgress, 128 tilskuere

Dommer: Mahir Cagatay, Fenstad SK

Mål:

1–0 32. min.: Thierry Dabove (straffe)

2–0 51. min.: Piotr Gawecki

3–0 71. min.: Jon Erik Økland

4–0 88. min.: Piotr Gawecki

Gult kort: Runar Heggestad, Jesper Lenander, Nicolas Pena, Ready

Lag Turn: Peter Rusina – Henrik Ulseth, André Trandum Nordlie, Truong Tran, Johan Kolbjørnsrud – Thierry Dabove, Markus Stensby (Jonatan Teigland fra 77), Kristoffer Trandum Nordlie, Stian Teksum (Eiven H. Solberg fra 80) – Piotr Gawecki, Jon Erik Økland (kaptein) (Magnus Kristengård fra 90)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.