På onsdag holder Ullensaker/Kisa IL et ekstraordinært årsmøte hvor alle medlemmer over 15 år kan møte på Jessheim stadion for å stemme over om klubben skal bytte navn til UKI Jessheim. EUB oppsøkte en tilfeldig gjeng med Ull/Kisa-spillere i flerbrukshallen for å høre hva de tenker om navnedebatten.

STORT ENGASJEMENT

– Vi har diskutert det. Det har vært en lang diskusjon, sier Nora Kristiansen (16).

- Ille diskusjon, legger Mathilde Tvedt (16) til, og utdyper at det på chatten, som jentene bruker til å kommunisere med hverandre, var ei som skrev sammenhengende i en halvtime om temaet.

– Etter hvert sa vi at hun måtte slutte, sier Mathilde og smiler.

Jentene kommer fra Jessheim og Dal og spiller håndball i Ull/Kisa. Nora sier det er tilhørigheten til klubben som skaper engasjementet.

– For det er mange som ikke vil at vi skal bytte siden vi er vant til Ull/Kisa. Mange av oss har spilt i klubben i 10–11 år. Da blir det rart å bare bytte ut det navnet, sier hun.

Mari Gjeisklid (15) forteller at de fleste de kjenner vil beholde navnet slik det er.

– UKI Jessheim? Det høres ikke bra ut, sier Nora.

– Det høres rart ut, sier Mathilde.

Venninnene begynner å prate om hvordan det eventuelt vil være når foreldrene skal heie på dem fra tribunene.

– Hva skal de liksom rope, UKI Jessheim håndball, hei hei? Ja ja, sier de og ler.

Hovedstyret i Ullensaker/Kisa IL begrunner forslaget om navneendring med et ønske om sterkere profilering av hvor idrettslaget har sin tilhørighet, og å bygge sterkere identitet til Jessheim som by. Selv om jentene er imot et navnebytte har de forståelse for hensikten.

– Vi har noen på laget vårt som ikke er fra Jessheim. Når folk spør dem om hvor de spiller, og de sier Ull/Kisa, så tror de at Ull/Kisa er et sted. Og det er det jo ikke, så det er klart at det blir enklere på den måten, sier Nora.

VIL STEMME

Jentene er alle gamle nok til å kunne gi sin stemme på årsmøtet. De forteller at flesteparten de kjenner har sagt at de skal stemme, men tror at mange ikke kommer til å stille når det kommer til stykket. De mener det hadde vært greiere om de kunne stemt på nettet framfor fysisk.

– Men jeg skal stemme for Ull/Kisa, sier Mari.

Anna Moen fra Jessheim ankommer idrettsparken litt etter de andre. Trioen som var tidlig ute spør hva Anna synes om at klubben kanskje bytter navn til UKI Jessheim.

– Nei. Det skal være Ull/Kisa.

FAKTA OM NAVNEDISKUSJONEN

Ullensaker/Kisa idrettslag har kalt inn til et ekstraordinært årsmøte for å stemme over å endre klubbnavn fra Ullensaker/Kisa IL til UKI Jessheim. Møtet holdes på Jessheim stadion den 10. mai, og alle medlemmer om 15 år kan stemme.

Det er på bakgrunn av et forslag til fotballens årsmøte at hovedstyret har videreutviklet forslaget som det skal stemmes over i hovedlaget. 

Forslaget innebærer at de øvrige enhetene får navnene UKI Jessheim Fotball, UKI Jessheim Friidrett, UKI Jessheim Innebandy og UKI Jessheim Håndball.

Ledere i de forskjellige enhetene er splittet i sin syn på saken. Fotball-leder Cato Strømberg og Ivar Egeberg fra friidretten mener "UKI" ivaretar historien og at det er lurt å ta "Jessheim" inn i navnet, mens håndball-leder Lars Erik Aas vil at klubben skal beholde navnet slik det er kjent. Ull/Kisa-fan og ordfører Tom Staahle skygger banen i navnediskusjonen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.