• DUGNAD: Rune Søgnen fra Eidsvold Turn snakker dugnad med kommunalminister Jan Tore Sanner og Tone Wilhelmsen Trøen

– 280 påmeldte lag, og et sted mellom 2300 og 2500 spillere. Vi parkerer av erfaring rundt 2000 biler, og vi regner med at det er godt over 5000 mennesker innom Myhrer i løpet av helgen. Kanskje så mye som 7000, sier Per Kristian Trøen, cup-general.

Trøen har med seg en hel bygd av frivillige som i helgen sørger for at Eidsvold Turn Cup er blitt større enn noensinne.

IKKE ET LEDIG MINUTT

– Vi hadde en liten nedgang i fjor, men i år er vi rekordstore, forteller Trøen.

- Det krever et apparat av folk som hjelper, men vi opplever veldig at folk synes det er morsomt å bidra. Det ser vi også ved at mange er med år etter år, selv om de ikke lenger har noen unger i klubbe.

Selv om turneringen nå nærmer seg 300 lag, er det ikke sikkert at det nødvendigvis er et tak.

– Søndag er vi fulle. Da er det ikke ett ledig minutt mellom klokka 9 og 19. Men på lørdag kunne vi ha hatt flere lag. Det går også an å se for seg at man gjør noen kirurgiske endringer for å kunne invitere enda flere, for eksempel ved å ta inn en treerfotball-klasse. Så kapasiteten er ikke helt sprengt, forteller Trøen.

koste seg i vannet

Simen Stumo Nytrøen (11) og Elias Ekroll Bjerke (11) fra Gjerdrum koste seg på Myhrer lørdag, og gutta var bare glad for litt vannpytter på naturgresset.

– Det er deilig, sier duoen mens de plasker rundt mellom kampene. Det var tid til litt leking mellom slagene på Myhrer, selv om spillerne først og fremst var der for fotballopplevelsen.

– Det viktigste er kanskje fotballkampene, men det er veldig morsomt å bade også. Det er faktisk ganske varmt, forteller Gjerdrum-spillerne til EUB.

– Hvordan har det gått i cupen, da?

– Sånn passe, sier Elias før duoen haster videre til neste oppgjør.

– Frivilligheten binder

Jan Tore Sanner (H), kommunal- og moderniseringsminister, besøkte Eidsvold Turn Cup lørdag morgen. På en cup med godt over 300 frivillige og mange tusen arbeidstimer til sammen, roste Sanner det frivillige initiativ.

– Frivillighet binder lokalsamfunnet sammen. Norge er et land som har et veldig rikt organisasjonsliv, og frivillige skaper levende bygder og levende byer. Det betyr masse for barn og unge som vi ser her får lov til å spille fotball, men også i barneteater og dansing og andre aktiviteter hvor foreldre, besteforeldre og andre stiller opp. Det gir selvsagt også veldig mye til alle oss som stiller opp, sier Sanner, som selv forteller om et ukjent antall timer med vaffelsalg for sine døtres barneteater.

Mens de minste holdt det gående på Myhrer, tøffet Turn-toget nærmere toppen av tabellen i 3. divisjon da A-laget slo Gjøvik-Lyn.

Fakta om Eidsvold Turn Cup

  • Startet opp i 1991
  • Har tidligere bært navnet P5 Cup og Horwath Cup
  • Over 280 lag stilte i årets utgave
  • Aldersgruppen er 7 til 13 år, med både jente- og gutteklasser
  • Rundt 2500 spillere fordelt på klubber fra hele østlandsområdet. 
  • 300 dugnadsarbeidere fra klubben

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.