• LYD: Eidsvoll 1814s tapte kampen, men vant kampen om tribunen. - Vi har de beste fansen i Norge, sier Bård Aune - sportslig leder for Eidsvoll 1814s.

Selv om det ble et forsmedelig 51-7-tap for Oslo Vikings i NM-finalen lørdag kveld, var det liten tvil om at de tilreisende eidsvollingene vant kampen om tribunen. Kubjeller, vuvuzelaer og gjentatte «DEFENCE, DEFENCE, DEFENCE»-rop bidro til å sette Oslo Vikings ut av spill ved flere anledninger.

– Det er ingen tvil, vi har Norges beste supportere. Det er jo helt rått, skryter Bård Aune til EUB etter finaletapet.

– MYE BEDRE ENN VIKINGS

Eidsvoll 1814s satte opp supporterbuss fra Eidsvoll til Oslo, og i tillegg til spillerbussen, fylte supporterne opp ytterligere én buss til. I tillegg kom det et hundretalls supportere på egen hånd, og på tribunen satt foreldre, kjærester, yngre spillere i klubben og 1814s-fans. Klubbens U15-lag, som spiller sin sesong nå til høsten, var godt representert. Simen Snilsberg Aune (14) og Eirik Nordahl Lystad (14) bråkte fælt med kubjellene undervegs i kampen.

– Vi er mye bedre enn Vikings på tribunene. Vi hører jo nesten ikke Oslo Vikings-supporterne, og vi lager helt klart mye mer lyd enn dem, sier supporterne. Trass i stortapet, var Snilsberg Aune og Nordahl Lystad fornøyde med underholdningen undervegs i finalen. Gutta bidro stort til å sette Vikings-angrepet ut av spill ved flere anledninger. Men det var ikke alt supporterne var fornøyde med.

– Det er en egentlig en veldig spennende finale, men vi er litt misfornøyde med dømmingen, sier gutta til EUB.

– NESTE ÅR

Sportslig leder Bård Aune var selvsagt skuffet etter tapet lørdag, men lover at eidsvollingene kommer sterkere tilbake neste sesong.

– Vi har hatt mange skader på viktige spillere, og det så vi også i finalen hvor vi mistet både Joacim Eliassen og Jonas Theodorsen Hauge. Neste år. Da!, avslutter Aune, med en subtil henvisning til neste års sesong.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.