• TALENT: Johan Isager kommer fra klubbens yngre avdeling og høstet skryt etter hjemmedebuten for A-laget.

Eidsvollingene startet best i sesongens første hjemmekamp. Hjemmelaget vant begge de to første periodene, og gikk til pause med ledelsen 38-33.

Etter pausen gjorde Ammerud oppgaven langt vanskeligere for Eidsvoll: bortelaget gjorde femten poeng før eidsvollingene maktet å svare. Tidvis stresset hjemmelaget tilsynelatende unødig i angrep. Ofte tok de for tidlige avslutninger i stedet for å spille ballen i laget, selv med lang tid igjen på skuddklokka.

Før fjerde og siste periode ledet likefullt hjemmelaget med ett poeng. Hele den siste perioden bølget spillet frem og tilbake, og lagene byttet på å være i føringen. Begge lag satte inn et par trepoengere i sluttsekundene, men da Eidsvoll ikke greide å svare på Ammeruds siste topoenger kunne bortelaget juble for 73-75-seier.

SKRYTER AV UNGGUTTA

– Vi spilte ikke perfekt, men vi var bedre enn tidligere, sier Eidsvoll Basket-trener Leo Minkauskas.

Han påpeker at fraværet til kaptein Kornelius Skotaam var merkbart, men skryter likefullt av ungguttene, som han mener stod frem:

– Spesielt vil jeg trekke frem Johan Isager, som bidro sterkt til at vi kunne ha vunnet denne kampen. Selv om det ble tap i dag synes jeg vi er på rett spor, understreker treneren.

– Mot Sandvika i neste kamp må vi angripe mer rundt kurven. Vi er ikke av de mest fysisk sterke lagene i serien, men vi har absolutt muligheter for å vinne i løpet av de neste kampene.

Hjemmetapet mot Ammerud var lagets andre seriekamp for sesongen. I serieåpningen borte mot Persbråten fikk eidsvollingene det svært tøft og ble sendt hjem med 92-45-tap.

– MÅ SPILLE OSS INN

Johan Isager har gått gradene i klubben og er nå førsteårs seniorspiller. Han var enig med trenerens vurdering av kampen:

– Vi leda store deler av kampen, men det var en del frem og tilbake. Vi har fått et helt nytt lag, og vi har vel ikke fått spilt oss helt inn ennå. Fremover blir det viktig å få trent mer sammen, sier han og legger til at de har litt å gå på i forhold til kommunikasjonen innad i laget.

–  Jeg hadde noen greie scoringer og et par rebounds, oppsummerer Isager om egen innsats. Selv satte han tolv poeng, mens lagets mestscorende i kampen var Donatas Daujotas med 28 poeng.

Lagets neste kamp spilles mot Sandvika om drøyt tre uker – så eidsvollingene har gode muligheter for å heve treningsgrunnlaget frem mot bortekampen i Bærum.

Kampfakta

  • 1. divisjon basket
  • Råholthallen, 35 tilskuere
  • Eidsvoll Basket – Ammerud 73-75 (21-20, 17-13, 20-24, 15-18)
  • Lag Eidsvoll: Eimantas Daujotas (16), Johan Isager (12), Simen Lundberg (3), Yaser Hasan (14), Jevgeni Gorpinchenko, Amund Grude, Edward Kleven, Alexander Brenden, Donatas Daujotas (28), Nicholas Nissen

LES OGSÅ: Fra krig i Syria til fred og basketspill i Eidsvoll

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.