• FRISPARK: Eivind Damstuen og Steffen Nystrøm har begge gode skuddbein. Uttellingen uteble imidlertid mot Raumnes & Årnes.

– I dag hadde vi ikke dagen. Vi gjennomfører en helt ok kamp. Det er jevnspilt og jeg synes ikke det er en 0-3-match. De forsvarer seg godt og er vanskelig å bryte ned. Til slutt er det marginene som avgjør, og det er i grunnen et greit nok tap, sier Kløftatrener Karl André Hovde, som legger til:

– Vi må tåle å tape kamper.

Han er klar på at Kløfta skal snu den magre starten på høstsesongen. I første kamp etter ferien spilte de 3–3 borte mot Lørenskog 2. Med ett poeng på to kamper etter ferien har Kløfta nå tre poengs avstand opp til serieleder Gjelleråsen.

– Vi har tjue gode fotballspillere på trening og er stort sett skadefrie, sier Hovde om situasjonen i Kløfta-leiren.

KLØFTA HARDT UT ETTER PAUSE

Hjemmelaget så ut til å ville mest før hvilen, men Raumnes & Årnes lå lavt og forsvarte seg godt. Bortelaget, som i år ledes av tidligere Kløfta-trener Svein Pettersen, var farlige på kontringer og var nære scoring på et par av disse. Kampen forløp uten scoringer før pausen, og hjemmelaget gikk hard ut i andreomgang. Etter et Kløfta-frispark traff ballen tverrliggeren både én og to ganger før Steffen Nystrøm satte ballen i åpen kasse. Jubelen gikk raskt over til frustrasjon da dommertrioen mente Nystrøm var offside – og annullerte scoringen.

TRE I SEKKEN

Også Hawar Saleh og Kushtrim Bujupi var nære scoringer. En god og heldig Stian Linderoth-Jensen i Raumnes & Årnes-buret holdt imidlertid nullen – og bortelaget inne i kampen. Etter en drøy time kom kampens første scoring, men det var gjestene som slapp jubelen løs. Mads Elvethun Hansen curlet ballen pent nede i hjørnet fra atten meter. Minutter senere headet Marius Solhaug ballen utakbart oppe i hjørnet.

Da kampen nærmet seg fullspilt slo Eivind Damstuen et høyt innlegg inn i feltet. Linderoth-Jensen gikk ut for å plukke, men misset fullstendig. En av bortelagets spillere forsøkte å klarere – og sendte ballen i tverrliggeren og ut. Som om ikke det var beskrivende nok for Kløftas manglende flyt ble vondt til verre like etter. Et tilbakespill mot Fredrik Hauffen trillet forbi Kløfta-keeperen og over målstreken.

Karl André Hovde depper uansett ikke over tapet.

– Vi hadde kjøpt denne tabellplasseringa i mars, sier han om å fremdeles være innblandet divisjonens toppsjikte. Bak Kløfta kommer for øvrig Aurskog-Høland susende, og laget har én kamp mindre spilt enn ullsokningene. Med kun poenget bak kan Aurskog-Høland rykke forbi allerede kommende serierunde, når Turn-rekruttene tar de imot hjemme på kunstgresset.

Kampfakta

 • 4. divisjon
 • Kløfta – Raumnes & Årnes 0-3 (0-0)
 • Bakkedalen kunstgress, 110 tilskuere
 • Dommer: Hakan Catalgøl, Løvenstad
 • Mål:
 • 63. min.: 0-1 Mads Elvethun Hansen
 • 70. min.: 0-2 Marius Solhaug
 • 90. min.: 0-3 (Selvmål)
 • Gule kort: Zhiar Sorchi, Marius Solhaug, Øystein Riise Pedersen, Stian Linderoth-Jensen, R&Å. Hiwa Poor, Steffen Nystrøm, Kløfta
 • Lag Kløfta: Fredrik Hauffen – Christoffer Skiaker, Christian Westad, Eivind Damstuen, Sondre Haugen – Magnus Hovde, Steffen Nystrøm, Ole Fredrik Westheim – Adam Olsen, Hiwa Poor, Hawar Saleh
 • Benyttede reserver: Kushtrim Bujupi, Serken Saleh

Kløfta-keeperen stengte buret i vårsesongen: Nå trener Fredrik hele sommeren for å unngå baklengsmål også til høsten