Det ble rekordoppslutning for årets start i BMC 1814-rittet. Av de rundt 300 deltakerne var det mange gule skjorter å se i alle grupper, og kjente navn som Johan Høgseth, Rune Morten Johansen og Lars Kristian Johnsen var blant dem.

LES OGSÅ: Det kan gå styggfort

VIKTIGST Å DELTA

Selv om mange av deltakerne satser tøft i konkurransen, er rittet åpent for alle. For Lill Jessen, Anne Dalbo og Britt Johannesen fra Eidsvoll var målet for dagen å fullføre løypa.

– Målet i dag er å komme seg fra start til mål. Jeg har ikke syklet løypa tidligere, men er godt kjent med området som brukes av familien sommer og vinter. Vi gleder oss til en flott dag på tur, konstaterte Jessen og venninnene.

Oppladingen har vært treningsturer i marka rundt Gullverket.

– Det er jo greit å ha varmet litt opp før et sånt ritt som dette her, så litt trening har det blitt i forkant, forklarer damene.

DOBLET ANTALL DELTAKERE

I perfekt sommervær hersket en rolig stemning på start før speaker Eirik Thorgersen sendte første pulje av sted. I år er rittet seedingritt for Birkebeineren, og tidligere i uka noterte rittleder Sven-Kåre Bunæs rundt 180 deltakere. De siste dagene før start ble antallet nesten doblet.

– Nesten 300 deltakere er vi veldig fornøyd med. At vi i år er seedingritt har dratt opp deltakerantallet doblet fra i fjor, sier han.

FLERE LØYPER

BMC 1814-rittet starter på Eidsvold Værks skistadion og går mot Hurdal. Den 62 kilometer lange løypa har tre terrengpartier, og rundt halvveis er det matstasjon ved Hermods plass i Minneåsen. Trimklassen kjører rundt 29 km. Flere av de lokale deltakerne fra sykkelklubbene på Øvre Romerike noterte seg gode sluttider.

– Jeg er godt kjent i løypa, og det var en fordel. Jeg støtet ved Nettsjøen og det dannet seg da en gruppe etter det første terrengpartiet. Jeg tok meg for mye ut og spurten ble dermed litt dårlig. Jeg er likevel godt fornøyd, sier Rune Morten Johansen fra Maura.

Neste ritt for den erfarne syklisten er deltakelse i både Kongerittet og Birkebeinerrittet.

I ei gruppe på 14 mann, ledet an av Jonas Amundsen fra Nes som vant på tiden 1.52.28, kom også Sindre Buraas fra Hurdal rett bak og fikk notert tiden 1.52.38. Fra Eidsvoll sykkelklubb suste Knut Hoelsæter først over målstreken på 1.57.15, noe som holdt til en god fjerdeplass i sin klasse (M35-39).

– Det var tøft i starten, men etter hvert fant jeg en gruppe å kjøre med som jeg fulgte med til mål. Ut ifra treningsgrunnlaget er jeg ganske godt fornøyd med dagen. Det var et flott arrangement, og en bra dag, konstaterer Hoelsæter.

I klassen M17-19 dro eidsvollingen Kristian Mork Nilsen til med bronseplass og tiden 2.09.05.

I dameklassen 45–49 vant Camilla Hott fra Ullensaker sykkelklubb på tiden 2.04.31. Johan Reidar Høgseth (klasse M70+) fikk tiden 2.16.24. Lars Kristian Johnsen plasserte seg på femtelass i sin klasse M45-49, og totalt på 32. plass med tiden 1.57.20.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.