Etter at Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde gått sine etapper ble Ragnhild Haga sendt ut på den tredje etappen med så mye som et halvt minutt opp til lederlaget OAR (Olympiske atleter fra Russland).

TETTET LUKE

Også Sverige og Finland lå foran Norge, men torsdagens OL-vinner tok opp jakten umiddelbart. Etter halvgått etappe hadde Haga halvert forspranget til teten, og til veksling kunne Haga sende Marit Bjørgen ut kun 3,4 sekunder bak Sverige og OAR.

- Dette var helt rått, sier Haga til TVNorge.

Hun og resten av laget var naturligvis svært spente på thrilleravslutningen som var i vente.

- Jeg ble ekstremt glad da Marit klarte det på slutten, sier Haga.

For ut på siste etappe ble det tidlig klart at gullkampen ville stå mellom rivalene Norge og Sverige. Bjørgen hadde Stina Nilsson i rygg hele vegen, men på oppløpet klarte Bjørgen å grave fram mest krefter. OL-dronninga fikk en luke og gjorde at Norge vant med to sekunder. Dermed brøt jubelen løs blant Haga og de andre norske jentene i målområdet.

OAR vant bronsen.

STOR OL-SUKSESS

OL-debutanten Haga vant sitt første OL-gull på 10 kilometer fri stil torsdag. Dermed har det de siste dagene vært feiring både hjemme hos familien i Holter og på klubbhuset til Åsen IL

Nå har de fått enda et gull å juble for. 

LES KOMMENTAREN: En legende er født

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.