Ultraløpet Romeriksåsen på langs er 50 kilometer langt med start ved Brovoll (E16) og målgang ved Veståsen skole i Gjerdrum. Det aller meste av løpet går på blåmerkede stier, og deltakerne bruker mellom 4 og 10 timer. Årets løp, 23. juni, samler rekordmange startende – mer enn det dobbelte av fjorårets løp. Løpet ble fullbooket for flere måneder siden, og de 70 ekstra plassene som senere ble lagt ut forsvant like fort. 83 av deltakerne bor på Romerike.

– Spesielt interessant er det at svært mye av økningen skyldes mye større lokal interesse for å være med. Det å løpe 50 kilometer gjennom terrenget er ikke lenger ekstremt. Det tar lengre tid enn å løpe maraton, men opplevelsen er en helt annen – og det faktum at bare fire løpere har brutt RPL50 på tre tidligere arrangement sier noe om at dette er gjennomførbart for alle. Men, det er like fullt en stor prestasjon å stille opp og fullføre, sier Olav Engen, leder av Romerike Ultraløperklubb.

LES OGSÅ: Langtrampen samler flere generasjoner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.