- Vi opplever større og større interesse for dette rennet. 350 skiløpere til start er vi veldig fornøyd med, men samtidig håper vi på enda flere i framtiden, sier Frode Pedersen. Lederen av Nes Ski er også stolt av løypa de har fått til.

- Per i dag har vi ei løype på 2 km med flotte forhold her i Nes skianlegg. Dersom værprognosene over nyttår slår til, satser vi på å ha 7,5 km snødekt løype klare til Norgescup i midten av januar, forklarer han.

YDMYK OVER OPPMØTET

- Når vi får deltakere fra både fjern og nær gjør det noe med motivasjonen for oss som arrangører. Vi er veldig ydmyke over at folk kommer fra blant annet Fredrikstad kun for å være med her. Det er også flere som tar seg fri eller bruker juleferien sin til dette, forteller Frode Pedersen.

LOKALE DELTAKERE

Bård Gunnar Brun hadde en god opplevelse i Nes skianlegg. - Jeg hadde en god dag i dag, sa han etter at andreplassen var sikret.

- Egentlig hadde jeg ikke så store forhåpninger til å komme på pallen, forteller han litt overrasket. Både han og Mathias Myran representerer Eidsvold Værks Skiklub.

Klubbkamerat Mathias Myran var ikke like fornøyd etter Romjulsrennet.

- I dag var det tungt å gå, var beskjeden etter målgang.

Også i klassen J 16 var skiklubben fra Ormlia representert. Hanna Sandholt Hansen var sånn passe fornøyd med sitt renn. Hun mente dagens løype var teknisk krevende, og la til at arrangøren kanskje kunne ha slått sammen et par klasser da det kun var tre startende i J 16.

Felles for de tre unge skiløperne er at de er motiverte og trener mye. Med minst ti treningstimer i uka har de målet klart: å gå for landslaget.

- Jeg har lyst til å fortsette å utvikle meg som langrennsløper, og bli så god som jeg kan bli, forteller Hanna Sandholt Hansen, som har holdt på med langrenn siden hun var seks år gammel. Etter nyttår ser femtenåringen fram mot hovedlandsrennet for 15-16-åringer, som holdes på Tolga i midten av mars.

Må investere millioner i kunstig snø: Ellers kan gamle minner være alt som er igjen av Åsenrennet