- Vi opplever større og større interesse for dette rennet. 350 skiløpere til start er vi veldig fornøyd med, men samtidig håper vi på enda flere i framtiden, sier Frode Pedersen. Lederen av Nes Ski er også stolt av løypa de har fått til.

- Per i dag har vi ei løype på 2 km med flotte forhold her i Nes skianlegg. Dersom værprognosene over nyttår slår til, satser vi på å ha 7,5 km snødekt løype klare til Norgescup i midten av januar, forklarer han.

YDMYK OVER OPPMØTET

- Når vi får deltakere fra både fjern og nær gjør det noe med motivasjonen for oss som arrangører. Vi er veldig ydmyke over at folk kommer fra blant annet Fredrikstad kun for å være med her. Det er også flere som tar seg fri eller bruker juleferien sin til dette, forteller Frode Pedersen.

LOKALE DELTAKERE

Bård Gunnar Brun hadde en god opplevelse i Nes skianlegg. - Jeg hadde en god dag i dag, sa han etter at andreplassen var sikret.

- Egentlig hadde jeg ikke så store forhåpninger til å komme på pallen, forteller han litt overrasket. Både han og Mathias Myran representerer Eidsvold Værks Skiklub.

Klubbkamerat Mathias Myran var ikke like fornøyd etter Romjulsrennet.

- I dag var det tungt å gå, var beskjeden etter målgang.

Også i klassen J 16 var skiklubben fra Ormlia representert. Hanna Sandholt Hansen var sånn passe fornøyd med sitt renn. Hun mente dagens løype var teknisk krevende, og la til at arrangøren kanskje kunne ha slått sammen et par klasser da det kun var tre startende i J 16.

Felles for de tre unge skiløperne er at de er motiverte og trener mye. Med minst ti treningstimer i uka har de målet klart: å gå for landslaget.

- Jeg har lyst til å fortsette å utvikle meg som langrennsløper, og bli så god som jeg kan bli, forteller Hanna Sandholt Hansen, som har holdt på med langrenn siden hun var seks år gammel. Etter nyttår ser femtenåringen fram mot hovedlandsrennet for 15-16-åringer, som holdes på Tolga i midten av mars.

Må investere millioner i kunstig snø: Ellers kan gamle minner være alt som er igjen av Åsenrennet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.