Dette er høstens stor styrkeprøve for orienteringsløperne.

Arrangementet går fra Skistua på Eidsvoll Verk lørdag morgen, det er fellesstart og mulighet for etteranmelding opptil en time før start.

løp med overnatting

I orienteringslagets jubileumsbok er historien om Kraftløpet fortalt. Hendelsen fra 1979 er beskrevet slik: «Noen aldrende menn i 30-års alderen fant ut at det ikke var nok å løpe rundt i skog og mark hver torsdag pluss noen helger for å lete etter disse flaggene som noen hadde hengt i busker og trær. Det måtte innføres noe som virkelig syntes for kone, barn, slekt, venner og ettertid. Ideen om Kraftløpet ble unnfanget. Og Kraftløpet ble det. 2 dagers løp med for eksempel start i Hurdals skoger, overnatting på Krafttjernhytta, over Mistberget og med mål på Skistua, eller med start i Skaubygda og mål første dag på Jøndalsvangen. Dagsetapper på godt over 20 km (i luftlinje!!) var ikke uvanlig. Løpet skulle virkelig leve opp til navnet.»

18 KM luftlinje

Årets versjon er uten overnatting, men dagsetappen er beholdt: Kraftløpet er rundt 18 kilometer i luftlinje.

– I Kraftløpet brukes tradisjonen tro kart av ymse årganger, heter det i informasjonen fra Eidsvoll orienteringslag.

— Årets jubileumsløp blir dermed også en reise gjennom orienteringskartenes historie. På de eldste kartene skal du ikke stole for mye på vegetasjonsgjengivelsen, men terrengformasjonene er i det alt vesentligste uendret, melder klubben.

10 og 4 kilometer

I tillegg til ultradistansen er det satt opp Kraftkorten på 10 kilometer og Kraftsprinten på 4 kilometer. Nivået på de to lengste er satt til «A», orienteringens øverste/vanskeligste nivå, mens sprinten er nivå «C», som er nivået over nybegynner. Terrenget er skog, hovedsakelig gran - og beliggende mellom 175 og 300 meter over havet. Kartene som benyttes er Blakkisrudmarka, Bjørkemarka og Staviåsen. Løpsleder er Harald Opsahl og løypelegger er Øystein Bieltvedt Skeie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.