Det var mandagen etter den første helga i mai at Johan Høgseth falt om mens han satt på sykkelen i liene på Dal.

– Alt som skjedde er ikke helt klart for meg, men jeg skulle kjøre ned stien, gikk så i bakken, og så bare at armen var i en vinkel den ikke skulle være i, sier Høgseth til EUB.

Til hell i uhell var 73-åringen ikke mer enn hundre meter fra hjemmet sitt.

– Jeg var dønn aleine, men klarte å krabbe opp til huset mitt og var så heldig at kona var hjemme. Hadde jeg gått på hodet et sted uten trafikk så hadde jeg blitt liggende. Det var ordentlig stygt, sier han.

UT AV INTET

Hendelsen skjedde helt uten forvarsel.

– Jeg hadde nylig kjørt 100 mil på treningssamling, og var i alminnelig god form som jeg pleier, og plutselig hadde jeg nesten ikke puls, sier han.

Etter noen dager på hjerteavdelinga ved Ahus ble det klart at Høgseth skulle få operert inn en pacemaker som skal hindre nye pulsfall. Kjent for sitt store tempo i hverdagen, enten det er som frisør på Råholt eller som syklist i terrenget – var pasienten svært spent på hvordan ulykken ville påvirke livsstilen og mulighetene til å fortsette med trening.

– Jeg ble våt i øynene da legen sa jeg kunne dra hjem og leve akkurat som før. Det var vanvittig hyggelig å få vite, sier Høgseth.

RASKT COMEBACK

Med titanplater og skruer i armen er også den i god stand.

– På oppfølgingen lurte legene litt på hvordan en som snart blir 74 år kunne komme seg såpass bra, sier Høgseth.

Framgangen har vært såpass radig at Høgseth allerede har gjort comeback og syklet flere ritt. De to siste helgene har han vært med på Grenserittet og BMC 1814-rittet. Neste helg har han planer om å stille til start i Kongerittet.

– Det var helt vanvittig for meg å være tilbake. Dette er en så stor del av livet mitt, spesielt å få sykle med kompisene. Det var som å bli født på ny, sier han.

Høgseth forteller at han også har unngått psykiske utfordringer av å få satt inn pacemaker.

– Jeg er bare kjempeglad for at jeg er fin form og med i miljøet igjen, sier han.

LES OGSÅ: Anne-Berit fra Eidsvoll ble raskeste kvinne fra Trondheim til Oslo

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.