– Dette var deilig. Vi hadde en veldig bra innstilling til kampen, nå gjelder det å ta med seg flyten videre, sier Turn-kaptein Jorunn Waaler.

Hun scoret Turns første mål et kvarter uti kampen:

– Jeg fikk ballen i beina på sekstenmeteren og tenkte jeg kunne prøve et skudd, sier hun.

Midtbanespilleren har garantert hatt bedre avslutninger, men ballen gikk via en uheldig Katrin Eriksen i Borgen-målet og stolpen før målstreken.

Borgen hadde et visst trykk fra start, men Turn som tok styringen.

DOBLET LEDELSEN

Andreomgang var kun minuttet gammel før Eidsvold Turn gikk opp til 0–2. Innbytter Tina kastet seg fram og fikk en tå på ballen som snek seg forbi Eriksen. Få minutter senere prøvde hun seg med et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men det ble reddet.

Borgen ga på ingen måte opp. Likevel fikk de aldri hull på byllen mot Eidsvold Turns solide forsvar som stoppet det som kom. Drøyt 20 minutter etter hvilen fikk Borgen en dobbeltsjanse ved Lina Alicia Terese Jansson. Det første forsøket ble reddet av Turn-målvakten, det andre endte utenfor. Turns Silje Otten hadde muligheten til å sette 0–3 da hun kom seg fint forbi Borgen-keeperen. Forsøket ble imidlertid hindret av en strålende takling i siste sekund.

Borgenspiss Cathrine Myromslien sendte kula i tverrliggeren og ut 12 minutter før slutt, og nærmere kom de ikke. Turns Madelen Stenberg sto for omgangens siste målsjanse med et frekt lobbskudd mot vinkelen. Her var Katrin Eriksen virkelig med på notene og slo mesterlig ballen til hjørnespark. Dette ble det ikke noe ut av og gjestene kunne til slutt juble for seieren.

Jublet gjorde ikke Borgen-trener Christian Halle.

– Eidsvold Turn orket og ville mest, og derfor vant de i dag, er hans oppsummering.

Kampfakta

3. div. kvinner

Borgen–Eidsvold Turn 0–2 (0–1)

Nordkisa stadion, 50 tilskuere

Dommer: Yahya Lasseq, Dal

0–1 15. min.: Jorunn Waaler

0–2 46. min.: Tina Johansen

Lag Borgen: Katrin Eriksen–Cathrine Andersen, Marthe Bogstad, Anett Iren Fossen, Emilie Andersson–Anne-Line Claudius Olsen, Stine Mariann Sydholen Fossen, Mette Rudolfsen–Lina Alicia Terese Jansson, Stine Christensen, Cathrine Myromslien

Benyttede reserver: Maren Heen Fladby, Line Gismervik, Emilie Lystad

Lag Turn: Hanne Bråtømyr–Frida Kristengård, Thea Kristine B. Wolden, Hedda Granli, Susann Aabye Lien–Madelen H. Stenberg, Kristine Finneide, Jorunn Waaler, Charlotte Elfstedt–Silje Otten, Stine Strand Svendsen

Benyttede reserver: Tina Johansen, Anniken L. Smedsrud, Veronika Sletta, Stine Krosnæs

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.