Beskjeden kom på 29-åringens Facebook-side onsdag ettermiddag. 

- Jeg håper på å komme sterkere tilbake etterhvert, da kjærligheten til sporten absolutt ikke er forsvunnet. I mellomtiden oppfordrer jeg dere alle til å følge godt med og heie på mine lagkamerater som skal i ilden i OL i Sør-Korea nå i februar.

KNALLGOD

Espen har vært landets desidert beste sprinter gjenom en årrekke. Det er først de siste par årene han har blitt innhentet og ikke innehar «tronen» som Norges aller kjappeste sprinter.

Espen har representert Eidsvold Turn i alle årene har har konkurert på skøyter.

UTFORDRENDE

Sesongen har vært utfordrende for skøytesprinteren Espen Aarnes Hvammen (29). Resultatene har variert, og han kvalifiserte seg ikke for OL-deltakelse i PyeongChang. Nå har han bestemt seg for å ta en pause i satsingen.

-Sesongen har ikke gått på skinner, og det har vært mange utfordringer. Det er tøft å erkjenne at OL-toget går uten meg, men kroppen har ikke fungert godt nok denne sesongen. I samråd med trenerne og legen min, er vi blitt enige om at det riktige nå er å ta en pause, sier Espen Aarnes Hvammen om situasjonen.

HISTORISK

Espen var første nordmann under 35.00 på 500 meter da han gikk på 34,73 i Salt Lake i januar 2013. Han fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen i sesongen 2014/2015, da han tok sin første pallplass da han ble nummer to på 500 meter i Berlin.

FULL STØTTE

Skøyteforbundet støtter Espen Aarnes Hvammen i valget han har gjort.

-Vi har hatt en god dialog med Espen om situasjonen, og støtter ham i beslutningen. Skøyteforbund har full respekt for og støtter Espen i beslutningen han har tatt. Det er ikke uvanlig at det kommer perioder i en idrettskarriere der det er fornuftig å ta en pause og vurdere veien videre, sier Lasse Sætre, sportssjef i Skøyteforbundet. Vi ønsker han velkommen tilbake når han er klar for det og holder døra åpen for at han fortsatt skal kunne være en del av miljøet, også mens han har en pause.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.