• LUFTIG. NMK Gardermoen arrangerte sommercup denne helga og over hundre deltagere i alle aldre var i aksjon i anlegget.
  • FULL TRØKK. Det var både luftige svev og krappe svinger på banen, og utøverne fikk flere utfordringer å bryne seg på gjennom treningshelga. Her er NMK Gardermoens Sebastian Erdmann i aksjon.

Med regnværet lørdag, og deretter strålende sol søndag, lå forholdene perfekt til rette for en strålende samling for de rundt 135 utøverne, som møttes i det flott anlegget i motorparken denne helga. I aksjon ute på banen var utøvere i alle aldre i gang gjennom helga, som markerte starten for den ukelange samlingen som fordeler seg på anleggene til NMK Gardermoen, NMK Aurskog Høland og til slutt hos NMK Nes.

BESØKENDE FRA HELE LANDET

– Her er den eldste som kjører på banen i dag 65 år, mens den yngste er 5, så dette er et arrangement for hele familien, sier arrangementskoordinator Heike Erdmann, som sammen med resten av klubbens mange frivillige sto på gjennom helga, for å legge til rette for et godt gjennomført arrangement for alle deltakerne.

– Vi har besøkende fra hele landet. Arrangementet er et treningsopplegg som går gjennom en hel uke her på Østlandet, og er en viktig rekrutteringsarena for sporten, forklarer Erdmann.

Mellom slagene ute på banen var det viktig å ta seg litt pauser innimellom med påfyll av mat og drikke.

– Det er viktig å ta pauser, for da blir man klar for en ny runde. Det er også viktig å holde seg på banen, og da må man ha passe fart, forklarer Matteus Schjølberg Hansen (6), som slo av en prat i pausen med cross-kompisene Halvor Iversen (6) og Ailo Andre Johansen (7).

MØTTE SUPERSTJERNE

Sistnevnte hadde reist sammen med familien helt fra Kirknes for å være med på helgens treff, og forventningene var på topp.

– Det er første gang vi er her, og jeg har gledet meg, sier Johansen.

Familien hadde vært innom treningsleir i Vågå på vei nedover, og der traff de blant andre cross-sportens superstjernene Andre Villa.

– Det var stor stas, og vi har hatt en flott tur. Det er første gang vi er med her på Gardermoen, og helgen har vært topp, sier mamma Nina Fredriksen.

GODT SAMHOLD

En del kortere reisevei til helgens treningssamling hadde NMK Gardermoens egne utøvere Knut Amund Austad (17), Sebastian Erdmann (20) og Preben Larsen (13).

– Det er flott å komme sammen for å trene, og det er sosialt og gøy å være med. Vi har godt samhold i klubben, og trener sammen flere dager i uka, forteller gutta

Ukas trening er en god oppkjøring før neste konkurranse på programmet som er Østlandscup på Jevnaker.

Sommercupen i MX er ikke en konkurranse, men et treningsopplegg – noe som også har medført at arrangementet har blitt så populært gjennom årene.

– Deltakelse på sommercupen er fin måte å komme inn i miljøet på. Hos oss er det lite høytidelig, og vi legger stor vekt på det sosiale. Mange familier kommer derfor tilbake år etter år, sier Heike Erdmann.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.