Angriperne Espen Standal og Mattis Nerheim har lenge vært uaktuelle etter å ha pådratt seg beinbrudd tidligere i sesongen. I uka fram mot søndagens hjemmekamp mot Strømmen har nye smeller ført til spisskrise i Ull/Kisa. Toppscorer Ole Kristian Langås har pådratt seg strekk på trening og er ikke ventet tilbake før sommerferien, og omskolerte Jonas Fjeldberg fikk en føling i lysken under oppvarming i forrige kamp. Dermed har nedrykkstruede Kisa alle sine fire spisser på skadelisten.

OMSKOLERER NOEN

- Synd for dem som er ute, men vi må bare trene med dem som er her og prøve å omskolere noen, sier Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim til EUB.

Også Christian Aas, som har figurert som spiss i enkelte oppgjør denne sesongen, er ute med en mageskade. Treneren har likevel nok alternative løsninger til at han vurderer om Kisa skal spille med en eller to mann på topp til helgen. Kantspiller Nicolay Solberg har spilt litt spiss tidligere, den opprinnelige midtbanespilleren Herman Henriksen har prøvd seg i angrep både på A- og rekruttlaget, og den dype midtbanespilleren Jesper Andreasson har dunket inn mål som hengende spiss hjemme i Sverige. Skogheim skal ta de siste treningene til hjelp før han bestemmer seg for hvordan angrepet settes sammen.

- Etter de siste treningene skal vi se hva vi mener er det lureste. Vi skal også se an Strømmen og legge en kampplan etter det, sier Skogheim, som likevel ikke legger opp til mye prøving og endringer på feltet.

- Jeg tror ikke det er lurt å eksperimentere for mye i ei gruppe som er såpass smal. Men ting må forandres i forhold til at vi har fire spisser ute, sier Skogheim.

KAN BLI FRISK NOK

Av de fire skadde spissene er det en sjanse for at 17-åringen Fjeldberg kan bli klar til helgen.

- Men han har litt vondt og da velger vi å ta det med ro med trening. Det viktigste fram mot sommerferien er at vi har folk klare til kampene, for treningsgrunnlaget er der, sier Skogheim.

Klubben skal gå skadeproblemene i sømmene.

- Vi får evaluere hvorfor, om skadene kommer på grunn av treningsarbeidet eller om spillerne restituerer riktig. Mye må i potten før man kan konkludere, og det er ikke sikkert at man kan gjøre det da heller, sier Skogheim.

FORTSETTER MED LÅNEKEEPEREN

I andre enden av banen er keeper Alexander Vangen tilbake. Likevel er det Stefan Hagerup, som ble hentet inn på korttidslån som følge av førstekeeperens skade, som vokter Kisa-buret til helgen.

- Vi vurderer at Hagerup skal stå nå. Vangen har spilt én rekruttkamp etter at han ble skadefri og Hagerup har ikke gjort seg bort. Derfor mener vi det ikke er vits å bytte, sier treneren.

Han gleder seg til derbyet.

- Jeg har ikke vært med på Strømmen-Kisa før, men jeg regner med at det går en kule varmt og at det er bra tenning. Dette er to lag som på død og liv vil vinne denne kampen, sier Skogheim.

LES OGSÅ: Ull/Kisa-spiller truet med kniv og fraranet klubb-bil

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.