Denne gangen var det debutantlaget Sørumsand som trakk det lengste strået i finalen. Etter 2-2 ved full tid og målløse 2 x 5 minutter sudden death, scoret de på fire straffespark mot Mivers Uniteds tre straffemål.
Keeperscoring i damefinalen: Ballen dalte i mål bak en sjanseløs motstanderkeeper
- Vi har sluppet inn litt rare mål i hele turneringen, også nå i finalen. Jeg synes samtidig vi har vært flinke til å slå tilbake etter å ha havnet under, sier Magnus Iversen, primus motor for kompislaget.
Han og lagkamerat Knut Slatleim delte årets toppscorerpris i herreklassen. De sto sammen med Turns Jon Erik Økland notert med fem mål før finalen. Riktignok maktet ingen av de to å få spillemål i finalen, men både Iversen og Slatleim scoret i straffesparkkonkurransen. For øvrig er dette fjerde gang Magnus Iversen troner øverst på toppscorerlisten i Romjulsturneringen.

EKS-TURNSPILLER MARKERTE SEG

Det var også en annen med fornavn Magnus som utmerket seg i Eidsvollhallen. Magnus Kolbjørnsrud forlot Myhrer i sommer, til fordel for Sørumsand. Han sto for herrefinalens første mål og ble også kåret til turneringens beste spiller.
- Jeg synes jeg klarte både å rulle ballen og holde på den når det trengtes, og tror jeg klarte å gjøre medspillerne gode, svarer Kolbjørnsrud på spørsmål om hvorfor han tror prisen ble hans.
- Vi samlet en gjeng med gamle og nåværende Sørumsandspillere, og klarte å stille et solid lag. Personlig hadde jeg riktignok kanskje ikke forventet å gå helt til finalen, røper han. Han hadde ikke deltatt i turneringen tidligere, men lot seg imponere over nivået. Sin gamle klubb, Eidsvold Turn, mener han at hadde litt uflaks i turneringen, men han er klar på at de kan hevde seg i den kommende sesongen. - Jeg tror de kan være med å kjempe om opprykk. Det er mange gode spillere der, anlegget deres blir stadig bedre og de har en fin trener, avslutter han.

Kampfakta finale herrer:

Sørumsand - Mivers United 6-5 etter str. (2-2)
Dommere: Eric Heimdal og Trond Martinsen
Mål før straffekonk.:
1-0 Magnus Kolbjørnsrud
1-1 Patrick Hagen Pedersen
1-2 Jørgen Slorafoss
2-2 Markus Nikolaisen
Lag Sørumsand: Kristian Lillebo, Eirik Engebretsen, Jesper Kornbakk, Simen Melby, Benjamin Furberg, Markus Nikolaisen, Farid Rahim, Ako Aliassi, Magnus Kolbjørnsrud, Vidar Øverland
Lag Mivers United: Fredrik Nilsen, Johan Kolbjørnsrud, Magnus Iversen, Jørgen Slorafoss, Magnus Tvedte, Lars Jørgen Mork, Øystein Falck-Ytter, Jonas Kordahl, Sindre T. Breivik, Knut Slatleim, Patrick Hagen Pedersen
ÅRET 2016: Eivind Garberg Bjerke ser tilbake på året som har gått