Denne gangen var det debutantlaget Sørumsand som trakk det lengste strået i finalen. Etter 2-2 ved full tid og målløse 2 x 5 minutter sudden death, scoret de på fire straffespark mot Mivers Uniteds tre straffemål.
Keeperscoring i damefinalen: Ballen dalte i mål bak en sjanseløs motstanderkeeper
- Vi har sluppet inn litt rare mål i hele turneringen, også nå i finalen. Jeg synes samtidig vi har vært flinke til å slå tilbake etter å ha havnet under, sier Magnus Iversen, primus motor for kompislaget.
Han og lagkamerat Knut Slatleim delte årets toppscorerpris i herreklassen. De sto sammen med Turns Jon Erik Økland notert med fem mål før finalen. Riktignok maktet ingen av de to å få spillemål i finalen, men både Iversen og Slatleim scoret i straffesparkkonkurransen. For øvrig er dette fjerde gang Magnus Iversen troner øverst på toppscorerlisten i Romjulsturneringen.

EKS-TURNSPILLER MARKERTE SEG

Det var også en annen med fornavn Magnus som utmerket seg i Eidsvollhallen. Magnus Kolbjørnsrud forlot Myhrer i sommer, til fordel for Sørumsand. Han sto for herrefinalens første mål og ble også kåret til turneringens beste spiller.
- Jeg synes jeg klarte både å rulle ballen og holde på den når det trengtes, og tror jeg klarte å gjøre medspillerne gode, svarer Kolbjørnsrud på spørsmål om hvorfor han tror prisen ble hans.
- Vi samlet en gjeng med gamle og nåværende Sørumsandspillere, og klarte å stille et solid lag. Personlig hadde jeg riktignok kanskje ikke forventet å gå helt til finalen, røper han. Han hadde ikke deltatt i turneringen tidligere, men lot seg imponere over nivået. Sin gamle klubb, Eidsvold Turn, mener han at hadde litt uflaks i turneringen, men han er klar på at de kan hevde seg i den kommende sesongen. - Jeg tror de kan være med å kjempe om opprykk. Det er mange gode spillere der, anlegget deres blir stadig bedre og de har en fin trener, avslutter han.

Kampfakta finale herrer:

Sørumsand - Mivers United 6-5 etter str. (2-2)
Dommere: Eric Heimdal og Trond Martinsen
Mål før straffekonk.:
1-0 Magnus Kolbjørnsrud
1-1 Patrick Hagen Pedersen
1-2 Jørgen Slorafoss
2-2 Markus Nikolaisen
Lag Sørumsand: Kristian Lillebo, Eirik Engebretsen, Jesper Kornbakk, Simen Melby, Benjamin Furberg, Markus Nikolaisen, Farid Rahim, Ako Aliassi, Magnus Kolbjørnsrud, Vidar Øverland
Lag Mivers United: Fredrik Nilsen, Johan Kolbjørnsrud, Magnus Iversen, Jørgen Slorafoss, Magnus Tvedte, Lars Jørgen Mork, Øystein Falck-Ytter, Jonas Kordahl, Sindre T. Breivik, Knut Slatleim, Patrick Hagen Pedersen
ÅRET 2016: Eivind Garberg Bjerke ser tilbake på året som har gått

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.