Dette er Annes beste internasjonale plassering så langt i karrieren.

Verdenscupen for såkalte neoseniorer, U23, er ny i år og har hatt deltakelse fra cirka ti nasjoner og 15-20 løpere på hver distanse. Løpene har gått parallelt med verdenscupen for juniorer i Minsk i Hviterussland, Collalbo i Italia og Erfurt i Tyskland. Anne har deltatt i Collalbo og Erfurt.

For de såkalte nest beste løperne er dette et fint supplement og gjør overgangen til seniorklassen noe enklere for flere. Konkurransetilbudet ved å møte flere gode løpere fra andre nasjoner er en inspirasjon i seg selv.

Anne Gulbrandsen startet sesongen uten å gå løp på grunn av skade. Hun stilte blant annet ikke opp på NM enkeltdistanser i Bjugn, men var på plass på nyåret og fikk en fin fjerdeplass i sprint-NM på Hamar etter Hege Bøkko, Martine Ripsrud og Ellen Bjertnes.

I Erfurt i helgen fortsatt hun framgangen og ble nummer to på 500 meter med sterke 41,50. På alle distanser var russiske Aleksandra Kachurkina den klart beste.

Anne gikk tre gode løp, alle opp mot det beste hun har gjort i vinter, og satte også sesongbeste med 2.06,74 på 1500 meter, en distanse hun ikke har gått så mange ganger i vinter.

Annes klare satsing på sprint ser ut til å gi resultater i år. Hun er teknisk bedre enn noen gang og nærmer seg 40-grensen på 500 meter. Da kan hun allerede neste år være aktuell for deltakelse i den store verdenscupen som starter med løp i Heerenveen og Stavanger i november.

I verdenscupene er det pengepremier og Annes 2. plass sammenlagt på 500 meter gir henne 400 sveitserfranc, ca. 3500 norske kroner.

LES OGSÅ: Gulbrandsen nærmest pallen på 500 meter

RESULTATER

500 meter: 1) Aleksandra Kachurkina, Russland 39,88 2) Anne Gulbrandsen, Norge 41,50 3) Natalya Kramczova, Hviterussland 41,97

1500 meter: 1) Aleksandra Kachurkina, Russland 2.01,14 2) Michelle Uhrig, Tyskland 2.03,76 5) Anne Gulbrandsen, Norge 2.06,74 6) Inga Anne Vasaasen, Norge 2.08,54

1000 meter: 1) Aleksandra Kachurkina, Russland 1.18,07 2) Andzelika Woicik, Polen 1.21,64 3) Anne Gulbrandsen, Norge 1.21,93

World cup U23 sammenlagt

500 meter: 1) Aleksandra Kachurkina, Russland 330 p 2) Anne Gulbrandsen, Norge 180 p 3) Linda Bortolotti, Italia 170 p

1000 meter: 1) Aleksandra Kachurkina, Russland 350 p 4) Anne Gulbrandsen, Norge 155 p

1500 meter: 1) Aleksandra Kachurkina, Russland 350 p 5) Anne Gulbrandsen, Norge 119 p

EUB TV: Miniportrett med Anne Gulbrandsen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.