Denne uka ble Aron Dønnum og fotballklubben Vålerenga enige om å forlenge avtalen med to år. 19-åringen fra Eidsvoll meldte overgang til Vålerenga-systemet i 2012, og ble før inneværende sesong tatt opp som fast medlem av A-laget. Han hadde i utgangspunktet A-lagskontrakt ut 2019-sesongen. Denne er nå utvidet til 30. juni 2021. Det opplyser Vålerenga Fotball på sine egne nettsider.

– VELDIG GLAD

– Det er en drøm å spille for Vålerenga, og jeg er veldig glad for å ha signert ny kontrakt. Jeg har vært i klubben i fem år, og føler meg virkelig som hjemme. Jeg er fra Eidsvoll, men føler meg som en ordentlig Vålerenga-gutt, sier Aron til VIF-fotball.no.

Den tidligere Eidsvold IF- og Eidsvold Turn-spilleren debuterte i Eliteserien mot Kristiansund i vårsesongens siste kamp, og fikk mye spilletid etter sommeren. Tilliten av hovedtrener Ronny Deila kom etter solid innsats for andrelaget og på treningsfeltet i hovedstadsklubben. Talentet fikk sin første nettkjenning for A-laget da Vålerenga slo Rosenborg på Lerkendal i kvartfinalen av cupen. I sommer fikk han også spille vennskapskampen mot det engelske storslaget Manchester United

OPERASJON

En akutt blindtarmoperasjon har holdt Dønnum ute en del kamper av høstsesongen, men nå er han tilbake for fullt og klar på hva som er målene og ambisjonene framover.

– Jeg har alltid satt meg høye mål og har starta greit med å få noen innhopp i Eliteserien. Jeg har fortsatt noen år å gå på for å bli så god som mulig, og da er Vålerenga den rette klubben å utvikle seg i, sier Dønnum.

– SHOW

I årets gjennombruddssesong har den tekniske kantspilleren markert seg som en spillertype som ikke er redd for å utfordre eller være kreativ med ballen.

– Dere kommer til å få se en Aron Dønnum som byr mye på seg selv, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg liker å holde litt show når muligheten for det er der, sier han.

Vålerenga ligger på 8. plass når det gjenstår tre serierunder av årets eliteseriesesong.

FAKTA

  • Fullt navn: Aron Leonard Dønnum.
  • Kommer fra Eidsvoll.
  • Fotballspiller i Vålerenga. Har tidligere spilt i Eidsvold Turn og Eidsvold IF.
  • Har spilt åtte kamper og scoret ett mål for Vålerengas A-lag.
  • Har spilt 44 kamper og scoret ni mål for Vålerengas andrelag.
  • Kilde: VIF-fotball.no.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.