Hurdølingen Sindre Buraas har etter overgangen fra løping begynt å bemerke seg på resultatlistene også i sykling. Fredag tok han sin første seier på sykkelsetet da han gikk til topps i Nibberittet i Geiranger. Rittet er et rent motbakkeritt, med 1500 høydemeter på drøyt to mil, men hurdølingen var ikke snauere enn at han klokket inn på vinnertiden 1:03:13.

TO BRUDD SØNDAG

Selv om det ble en tøff økt lørdag og en lang biltur hjem lørdag kveld, var Buraas såpass pigg i beina at han forsøkte å støte på feltet undervegs i Hurdalsjøen Rundt søndag.

– Jeg og en annen fra Lillehammer klarte å gå unna i et brudd på Minneåsen. I tillegg var jeg i et brudd etter en bakke omtrent ved Sundet. Jeg var sånn sett i to brudd, men med motvind og bare to stykker i bruddet ble det for tøft å holde unna, sier Buraas etter endt ritt.

Han forteller at trass i kraftanstrengelsen lørdag, virket kroppen pigg.

– Jeg hadde egentlig ganske gode bein, men jeg gadd ikke å ofre livet i en spurt på dette nivået. Dette er veldig bra trening og jeg kjørte offensivt for å få en god økt ut av det. I går ble det konkurranse, mens i dag var det mer trening, påpeker han.

SATSER MOT NM

Om to helger er Buraas hjelperytter for Edvald Boasson Hagen når de aksler Lillehammer-trøyene under NM i Sør-Trøndelag, Buraas’ rolle blir å sørge for at Edvald blir norgesmester.

– Det er veldig høyt nivå på NM i år, så Edvald og Truls Korsæth, som vi skal kjøre for, trenger den hjelpen de kan få. Det er ikke helt avklart hva rollen min blir, men målet må jo være å sykle for trøya sånn at Edvald kan sykle med norsk trøye i Tour de France, sier Buraas.

VENTET PÅ SPURTEN

I de yngre klassene hadde Eidsvoll SK-gjengen bestemt seg for å sykle samlet fram til spurten gikk.

– Det ble en vanlig dag på sykkelen, sier Trym Brennsæter.

Han ble spurtslått av lagkamerat Nicolai Dahlen Guntvedt. Guttene i ESK forteller om en vanskelig spurt på glatte forhold.

LES OGSÅ: Sykkelbarna tok over Sundet

– Jeg kjente at bakhjulet mitt glapp litt, så det var glatt på oppløpet, sier Eirik Sundli Næss.

– Jeg tok spurten. Det var kult, det. Vi hadde bestemt oss på forhånd om å kjøre kontrollert fram til spurten, sier vinneren Dahlen Guntvedt.

Lagkamerat Brennsæter mene vinneren ikke er umulig å ta i en senere spurt.

– Man må bare jobbe litt, slutter Brennsæter.

Rundt 200 syklister deltok i Hurdalsjøen Rundt søndag. Arrangementet innbefattet også NM for brannmenn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.