To ganger i uka siden oppstarten i midten av april har den nye utstyrsbua i Jessheim is- og flerbrukshall vært tilgjengelig for at barn og unge kan komme og låne utstyr til sport og friluftsliv, uten å betale en krone. Ullensaker frivilligsentral har tatt på seg driften av banken på vegne av kommunen. Da EUB stakk innom sist torsdag myldret det med aktivitet både i og utenfor hallen i Ullensaker idrettspark. Inne i bua var det likevel ingen andre enn BUA-sjef Ingar Willersrud. Selv om det er utstyr til en verdi av rundt 300.000 kroner i hyllene, har lite funnet vegen ut av rommet.

– STILLE

– Vi har hatt åpent hver tirsdag og torsdag, men det har vært stille. Vi har kun lånt ut to ting, sier Willersrud.

Han forteller at de hadde tatt høyde for det kunne gå litt trått i starten, all den tid de åpnet i overgangen fra vinter til vår, men at utlån av kun en bæremeisel og en sykkelvogn likevel har vært overraskende lite.

– Men jeg tror det skal bli bedre, og vi har hele tiden noen forespørsler inne. Vi håper at dette tilbudet kan spre seg mer på folkemunne, for den beste reklamen vi kan få er om folk er fornøyde og sier det videre, sier Willersrud.

VIL HA INNSPILL

En skole har holdt av noe til lån senere i sommer. Selv om mye av det største og dyreste utstyret har mest nytte i vinterhalvåret, understreker Willersrud at BUA også har rikelig med ting til bruk på sommerstid. I hyllene står blant annet friluftsutstyr som telt, hengekøyer, lavvoer og soveposer, og spillutstyr som kubb, krokket, badminton og forskjellige baller. Etter hvert er planen å tilpasse innholdet etter hva som er populært. Sjefen oppfordrer nå alle til å komme med innspill til utviklingen.

– Det er fint om folk kommer med ønsker til utstyr slik at vi kan jobbe mot å få det inn. Sykler er det eneste som er uaktuelt da det krever for mye vedlikehold, sier Willersrud.

Utstyrsbanken holder åpent fram til sommerferiestenging for julimåned. Willersrud har stor tro på at han etter hvert vil få mer å gjøre i utstyrsbanken.

– Jeg har vært i kontakt med mange som driver med tilbud som dette, og de sier de har stor pågang. Det handler nok om at noen må starte å låne, slik at ballen begynner å rulle, sier han.

LES OGSÅ: Nordkisa-par har skapt jordnær løpstradisjon i skogen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.