Eidsvollingene Stina Seline Strengenes og Frida Haug Hoel er tatt ut på juniorlandslaget i håndball som skal spille junior-EM i Slovenia fra 27. juli til 6. august.

FØRSTE GANG

– Det er veldig gøy. Jeg har aldri spilt mesterskap før så det blir veldig spennende, sier Stina.

Hun var med på de første landslagsnivåene, men i april 2015 satte en korsbåndskade en stopper for all håndball i lang tid. Det tok 17 måneder å komme tilbake, etterfulgt av nye måneder med begrensninger i spilletid. Det tok nærmere to år før skadetrøbbelet var et tilbakelagt kapittel.

– Jeg hadde en del problemer etter operasjonen, men nå er det bedre enn noen gang. Det har selvfølgelig vært tungt mens det har pågått, men jeg sitter igjen med en følelse av å ha lært av det. Mer fysisk trening er også noe man får igjen for senere, sier hun.

Før jul ble hun kalt inn til samling med LK98-landslaget som nå skal til EM. I skadeperioden har tanken om landslag og mesterskap hjulpet på moralen.

– Det har vært noe av motivasjonen. Det har motivert meg til å trene og har vært noe å se fram mot, sier hun.

Den tidligere Eidsvold Turn-spilleren er nå i Rælingen.

– Målene framover blir å fortsette å trene bra og så håper jeg å bli en stabil spiller som kan klare seg godt og prestere jevnt i 1. divisjon, sier Stina.

– GLEDER MEG

Også Frida Haug Hoel er klar for sitt første EM.

– EM blir veldig gøy, og jeg gleder meg til å spille med Stina, sier hun.

Frida spilte Europeisk ungdoms-OL i 2014, men i de påfølgende sommerne har også hun slitt med skader og vært tvunget til å stå over mesterskap. Der lagvenninnen Stina har slitt med en enkeltskade, har Frida vært satt ut av flere mindre skader. Sist var det en skulderskade som hun ble kvitt for bare et par måneder siden.

– Utviklingen min i Rælingen har gått bra. Jeg har vært litt skadet i det siste, men føler jeg har kommet godt i gang igjen, sier hun.

Hun er klar for å gripe sjansen i den norske landslagsdrakta.

– Jeg vet at jeg ikke er et førstevalg, så spilletid blir en bonus og jeg må ta sjansene når jeg får den, sier Frida.

LES OGSÅ: Valter er ved Summers side året rundt

LES OGSÅ: - Dette blir en sentral trio i eliteserien i håndball

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.