Junior-NM og NM senior normal i skiskyting arrangeres i Holmenkollen fra 27. til 29. januar. Hovedstadsklubbene Oslo Skiskytterlag og Idrettslaget TRY har fått med seg Bjerke IL Ski fra Nannestad på et tredelt arrangøransvar.

- Vi stiller med 45 funksjonærer i tre dager, og trolig 20 på torsdagens trening også. I løpet av helgen legger vi bak oss 155 dugnadsdagsverk, sier Bjerkes Torgeir Vognild til EUB.

FLERE SJEFER

Selv er han tidtakersjef for arrangementet. Bjerke har også standplassjef Nils Åge Lio og rennsekretær Ingebjørg Lajord i rennkomiteen. I organisasjonskomiteen er klubben representert med Henning Evensen, ansvarlig for sikkerhet, sanitet og funksjonærer. Vognild vil nødig gjøre noe poeng ut av det, men Bjerke kom inn i bildet da de to Oslo-klubbene søkte om å arrangere NM, og fikk til svar fra forbundet at de måtte få med seg ytterligere en klubb som hadde mer erfaring fra denne typen arrangementer. Dermed så de til Nannestad.

- Det er hyggelig det, men vi har slitt med å skaffe nok folk. Det er kanskje forståelig, for inkludert offisiell trening på torsdag er det et arrangement over to arbeidsdager pluss en helg. Det er litt lettere på Nordåsen enn å få folk til å kjøre fra Maura til Oslo for å være med i Holmenkollen, sier Vognild, som uansett er glad for at tilstrekkelig med folk stiller opp.

UKJENT TERRITORIUM

En utfordring har vært å dele ansvaret med to andre klubber.

- Og for oss i Bjerke er Holmenkollen et litt ukjent territorium når det gjelder å arrangere. Vi har hatt oppgaver der i forbindelse med word cup, men da helt konkrete ansvarsområder. Vi er ikke akkurat lokalkjent i fasiliteter og utstyr. Det er en utfordring, sier han.

I timene fra mot fristen var nærmere 600 påmeldt.

- Dette blir det største NM junior og norgescuprennet noensinne, sier Vognild, som tror Bjerke vil bite godt fra seg i sporet.

- Vi har ikke så mange med, men likevel mange som kan hevde seg, sier han.

Lokale deltakere

Fra Bjerke IL Ski: Anitra Vognild, Øyvind Aalling Lio, Ole Marius Sundby, Sander Bach-Gansmo, Ole Christian Johnsrud, Marianne Aas Krogh, Karoline Næss, Marie Næss, Andre Hellne Rasen og Anders Ringen.

Fra Ullensaker Skiklubb: Kirsten Daae Wiig, Tage Huso, Nora Huken Mathiesen og Jørgen Brendengen Krogsæter

LES OGSÅ: 588 startet i KM i skiskyting

LES OGSÅ: Skiskyttere uten gevær stilte opp i norgescupen i langrenn

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.