• LØFT: Leder Odd-Arvid Rønning og Bjerke IL ønsker et stort løft på anleggssiden. Foto: Magnar Haraldsen

Bjerke stadion består i dag av et klubbhus med garderober og kiosk, garasje for utstyr til daglig drift av banene og tilstelninger/arrangementer, kunstgressbane med lysanlegg og to 11er baner med naturgress. Nå ønsker Nannestad-klubben å utvide området til et større og moderne idrettsanlegg.

HALL

Bjerke har derfor sendt kommunen et forslag til reguleringsplan for området. Disse planene innebærer bygging av tre nye 11-erbaner, to nye 7-erbaner, tre nye 5-erbaner, samt en hall som skal inneholde en 7-erbane i kunstgress. I tillegg er det planlagt et nytt lager- og garasjebygg plassert mellom klubbhuset og den nye hallen.

– Dette kan bli ett av de råeste idrettsanleggene på Øvre Romerike, sier Odd-Arvid Rønning, Leder for Bjerke IL fotball til EUB.

STORE TURNERINGER

Bjerke ønsker å skape et velorganisert idrettsanlegg som ivaretar behovet for nødvendige fasiliteter i framtiden. Lederen forteller at klubben ønsker denne utviklingen blant annet for å kunne være vertskap for store turneringer og stevner.

– Planen er å få til store arrangementer som kan gi et godt økonomisk grunnlag for klubbdriften, sier Rønning.

Planområdet er i dag Mauras største friområde. Det benyttes også til annen fritidsaktivitet og rekreasjon. I planområdet er på totalt 108 dekar og ligger sør for Mauravegen, en drøy kilometer unna Maura sentrum. Planområdet grenser i sør og øst mot Kopperudmoen industriområde og mot landbrukseiendommer i vest.

SPILLEMIDLER

Hallen er beregnet til å koste 6,5 til 7 millioner kroner, mens det foreløpig ikke er lagd noe kostnadsoverslag på utebanene. Finansieringen av hele anlegget er basert på spillemidler. Klubben har også søkt kommunen om støtte. I tillegg baserer de seg på egeninnsats og dugnad. Dersom planene blir godkjent av Nannestad kommune er det ifølge planbeskrivelsen tenkt å starte byggingen allerede til høsten.

– Men det kan jo være at planene ikke blir godkjent før i november, og da venter vi til våren, sier Rønning.

LES OGSÅ: Sand IL toppkandidat til å kapre landslagenes nye fotballanlegg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.