Heidi Bratlie Larsen fra Ullensaker rideklubb er av Norges Rytterforbund utpekt som kandidat til å delta på høstens verdensmesterskapet i feltridning i USA. Dette vil være første gang i historien at Norge har en rytter i feltritt-VM. For Bratlie Larsen, som tidligere har ridd EM, har en fjern barndomsdrøm plutselig blitt en del av hverdagen.

HAR BEHOLDT TROEN

– Sist gang Norge hadde feltrittsryttere på dette nivået er ikke dokumentert, men det er trolig rundt 100 år siden så det vil være første gang i nyere tid at Norge har med en deltaker i feltritt. At den første som skal vise seg å være aktuell er meg kan jeg takke Grålle, familien min og de som støtter meg for! Samt min vilje til å tro på det mange ikke trodde var mulig, skriver Bratlie Larsen på sin egen blogg.

VM går av stabelen i Tryon i North Carolina. Å reise til USA med en konkurransehest er krevende. Det er innebærer fly for både to- og firbeinte, og forarbeid med papirer, blodprøver, vaksiner og karantene.

– Det er en stor del forarbeid som har blitt gjort i forbindelse med dette de siste ukene. Nytt, lærerikt og veldig spennende, skriver Bratlie Larsen.

HØYDEPUNKT

For å få delta i VM må man i tillegg til å kvalifisere seg, også vise såpass gode resultater at man har noe å gjøre i konkurranse med verdenseliten. Det er på bakgrunn av sterke resultater i at Norges Rytterforbund fant Bratlie Larsen verdig å bli kandidat til denne unike muligheten. Den VM-klare rytteren bor til daglig i Røyken, men rir i Ullensaker rideklubb. Kommunikasjonsrådgiver Anton Granhus i Norges Rytterforbund uttalte tidligere i uka til EUB at Ullensaker rideklubb er dominerende på feltritt her til lands. Han gleder seg stort til VM-debuten, hvilken han beskriver som sommerens høydepunkt.

VM i hestesport holdes for alle greiner samtidig. Over to uker i september skal det kåres en verdensmester individuelt og i lag i sprang, dressur, kjøring, distanse, paradressur, voltige, reining, og feltritt.

LES OGSÅ: Satte ny norgesrekord i paragliding

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.