Som navnet tilsier kan det gjerne være kjølig å løpe Jessheim vintermaraton, og hvis snø og is har lagt seg på bakken blir den bynære løypene ettertrykkelig brøytet og strødd av kommunen. Likevel har historien vist at snøfall tett opp mot løpsdagen, som under fjorårets utgave, fører til at deltakelsen svekkes ettersom veldig mange bestemmer seg tett opp mot løpet.

OPTIMISTISK

– De er de siste dagene som gjelder, så det er klart vi ikke er veldig glade for den snøen som kom nå. Men jeg håper at dette skal bli mer eller mindre borte fram mot helgen, sier løpsleder Per-Einar Roth til EUB.

For inn mot søndagens utgave, den 33. i rekken, er tirsdagens snøfall etterfulgt av plussgrader, og regn og sludd meldt før solen skal skinne på løpsdagen.

– Det kan gå begge veger, men det er meldt strålende så vi må si vi er optimistiske foreløpig og håper folk følger med på utviklingen, sier Roth.

NY OG KORTERE DISTANSE

Nytt av året er en 10-kilometer-løype i tillegg til distansene hel- og halvmaraton. Tidligere i år arrangerte Ull/Kisa en 10-kilometer som del av nye Norgesløpet – og gjorde seg gode erfaringer med å kunne tilby denne kortere distansen.

– Vi ønsker å nå flere og få en større bredde av løpere. Vi håper å bygge en base med løpere som synes det er morsomt å komme til Jessheim for å løpe 10-kilometer i en relativt lav og rask løype. Med 10-kilometeren håper vi også å rekruttere folk over på halvmaraton, sier Roth.

Alle distansene går i den samme sentrumsnære løypa på litt over ti kilometer, med start og målgang i Ullensaker idrettspark. En annen nyhet av året er ballongløpere som skal holde en gitt fart opp på maratondistansene. Ved å følge etter ballongene kan løpere være sikre på å holde en bestemt gjennomsnittsfart, samtidig som de kan motiveres av å ha et felles mål med andre i samme tidsgruppe.

– Vi dekker flere av de tidene som folk synes det er attraktivt å løpe på. Jeg har selv vært ballongløper på Oslo maraton og det er noe som skaper mye energi for folk som har satt seg et mål, forklarer Roth.

SLUTTSPURT FØR JULEBORD

I 2015 ble det satt rekord med totalt 520 deltakere. Per tirsdag formiddag var 285 løpere påmeldt, hvilket kun er om lag 70 færre enn på tilsvarende tid før rekordåret. Fordelingen er 69 til maraton, 178 til halvmaraton, og 38 på ti kilometer. Onsdag formiddag rundet de 300 påmeldte.

– Hvis vi nærmer oss tallet i 2015, hvor vi passerte 500, så skal vi være veldig godt fornøyde, sier Roth, som maner både aktive og mosjonister til en skikkelig innsats før vinterens alternative høydepunkter setter inn.

– Vi er i en fase av sesongen hvor det ikke er så mange konkurranser, så vi håper at folk har litt igjen å gå på, og tar det siste ut før man setter seg på julebord og spiser ribbe, sier Roth og smiler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.