• HØY HASTIGHET. Det går unna i svingene når det kjøres rallycross og hastigheten kan komme opp i over 170 km/t. Her er Terje Morstad i aksjon i sin gule BMW.

Værgudene velsignet arrangøren med perfekte forhold gjennom helga der første NM-runde gikk av stabelen. Etter den dramatiske brannen i fjor kunne NMK Gardermoen endelig ønske både deltakere og publikum velkommen til NM i Rallycross og Rallycross Junior Cup. Fra arrangørklubben stilte ni førere til start. Veteranen Terje Morstad (BMW) vant løpet i fjor, og hang med til B-finalen i sin klasse.

BRÅ AVSLUTNING FOR VETERAN

– Vi har slitt med starten gjennom helga, og det har blitt mye jobb på bilen. Jeg er ikke fornøyd, men sånn er det, sa en litt oppgitt Morstad mens mekanikerne jobbet på spreng for å klargjøre bilen for B-finalen.

Morstad gikk aggressivt ut, og så en stund ut til å kunne kjempe om ledelsen, men midt i runden ble det full stopp etter noen dramatiske sekunder der flere av førerne fikk store utfordringer, etter å ha forsert en del av banens tøffeste traseer.

– Nei, dette gikk ikke bra. Heldigvis er dette bare første runde, og vi har mange muligheter fortsatt, sier Morstad. Det gjenstår fortsatt fem runder av seks totalt før mesteren skal kåres.

Ingen av NMK Gardermoens førere tok topplasseringer i denne runden. Beste plasseringer var det henholdsvis Henning Gran og Steffen Hansen, som begge plasserte seg på tredje i A-finalene i sine respektive klasser.

SAMLET NORGESELITEN

Leder for NMK Gardermoen, Johnny Gravseth, ser likevel tilbake på en strålende helg for motorsporten både nasjonalt og lokalt, og ikke minst for klubben som endelig er oppe og står igjen etter den dramatiske brannen i fjor sommer.

Etter fjorårets NM-runde på samme tid gikk hele klubbhuset tapt i brann, og med det også alt av utstyr som var lagret innendørs.

– Det har vært en kjempeinnsats fra alle klubbens medlemmer og mange frivillige. Dette er en stor dag for oss uansett, og i tillegg har vi hatt helt fantastiske værforhold, sier Gravseth.

Nivået innen sporten i Norge er høyt, og årets første NM-runde samlet hele norgeseliten innen sporten til dyst i anlegget til motorklubben på Gardermoen.

FULLE TRIBUNER

I rallycross kjøres det på asfalt og grus og farten er høy, opp til 170 km/t, og med flere biler samtidig på banen blir det også høyt action – og spenningsnivå. I de tøffeste rundene mot slutten gikk det flere ganger et stort gisp gjennom publikum da det ble både bulking og utforkjøringer i høy hastighet.

– Dette er proffe førere, og gjennomføringen har gått veldig bra uten noen større uhell, forteller Gravseth, som noterte seg et godt antall besøkende gjennom helga, med rundt 1500 publikummere på tribunene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.