Stian Bogar har gått glipp av to olympiske mesterskap med små marginer. Odd Arne Brekne sikret seg en ny OL-plass etter å ha beseiret kameraten og lagkompisen både i 2012 og i 2016.

Det er nemlig ikke første gangen at landslagsledelsen bruker amerikansk uttak for å skille skyttere før en OL-konkurranse. Før London-OL i 2012 var de samme to skytterne involvert i et tilsvarende uttak. Den gangen vant Brekne med fattige 0,1 poengs margin ned til kameraten.

Mandag og tirsdag var det duket for en ny tilsvarende duell. Landslagsledelsen maktet ikke å skille Brekne og Bogar og dermed måtte de to Ullensaker-bosatte Kisen-skytterne gjennom to fulle konkurransedager.

Først ble det skutt 60 skudd liggende og tjue skudd finale på mandag. Og tirsdag gjentok det samme seg. Etter 160 skudd under stort press viste det seg at Odd Arne Brekne var best og vant med noen få poengs margin.

LES OGSÅ: Knallresultat i Tyskland

SA OPP JOBBEN

Brekne har de siste årene satser maksimalt på å bli best mulig som skytter.

- De siste tre årene har jeg satset hardt. Men det siste året har jeg satset på full tid. Jeg sa opp jobben som regnskapsfører og flyttet til Ullensaker. Der har jeg maksimalt gode treningsfasiliteter i Alfhallen, sier Brekne til EUB.

- Hadde du helst sett at du slapp denne siste uttaks-konkurransen?

- Tja. Jeg måtte jo ta utfordringen når ledelsen av landslaget vil ha det på denne måten, sier Brekne til EUB.

- Hva lærte du av ditt forrige OL?

- Mye. Bare det faktum å være med i en slik konkurranse gir verdifull erfaring. Etter å ha vært igjennom det får man mer trygghet jeg forhåpentligvis greier å dra nytte av i Rio.

- Du var også med i prøve-OL i Rio?

- Ja og det får veldig fint å få testet ut den bana vi skal skyte på i årets mesterskap. Alt tyder på at det blir en meget varm seanse, smilte Brekne.

LES OGSÅ: Landets beste skyttere har flyttet til Ullensaker

BEST I VIND

- Odd Arne er en bedre skytter enn meg når det er en del vind. I hvert fall når vinden er sterk eller varierende, sa Stian Bogar etter duellen.

- Blir det litt som fra himmel til helvete når du går fra en plassering tett bak seierspallen i Tyskland til å bli tvunget til å skyte en duell med Brekne?

- Tja. Jeg innrømmer at det tok noen dager før jeg hadde «landet» etter den plasseringen i München. Jeg var veldig godt fornøyd med den prestasjonen. Da ledelsen så krevde en ny kamp mellom meg og Odd Arne, var det naturlig nok en nedtur.

Jeg prøvde imidlertid så godt jeg kunne å mobilisere fram til dette uttaket, sa Bogar til EUB.

- At du har mistet to OL på rad med minste mulige margin, får det konsekvenser for framtidig satsing?

- Det vet jeg ikke nå. Det som i hvert fall er sikkert er at hvis man skal kjempe mot verdenseliten, så er det i praksis ikke mulig å være i full jobb. Jeg har også en familie jeg har ansvar for, så jeg er uansett helt avhengig av økonomisk støtte, sier Stian Bogar som tok tapet med fatning.

Odd Arne Brekne skal sammen med Ole-Kristian Bryhn skyte 60 skudd liggende og helmatch i OL.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.