• GIKK SAMMEN. Wenche Molberg Hultgreen fra Skogmo skole samarbeider med Nguyen Huu Thanh og voksenopplæringen for Øvre Romerike.
  • POKAL. Elevene kjemper om skinnende premier.

For 28. året på rad møttes alle barneskoleelevene i Ullensaker til fotballcup. Årets utgave fant sted i magasinleiren på Jessheim de to siste dagene av uka.

– Dette er kjempegøy, sier elevene fra 5B på Jessheim skole og ressurssenter i munnen på hverandre.

INKLUDERER ALLE

Da EUB tar en prat med elevene varmer de opp til fortsettelsen etter å ha spilt sin første kamp. Resultatet gikk ikke deres veg, men det er heller ikke det viktigste. De har som mål spille trekantspill, men den overordnede ambisjonen er å få tak i fair play-pokalen. Konkurransen er stor ettersom elever fra alle barneskolene i kommunen er i sving.

REGJERENDE MESTERE

– Det betyr at vi må spille bra og alltid spille ballen til alle på laget før vi scorer. Alle skal være med i spillet, forklarer Jessheim-elevene.

Klassen vet hva de snakker om, for elevene vant den gjeve fair play-prisen under fjorårets utgave av cupen. Suksessformelen innebærer å inkludere absolutt alle, uansett hvem de er eller hvor de kommer fra.

– Vi støttet hverandre når det ikke gikk bra, og så heiet vi på alle sammen. Også motstanderlagene, sier Noah Christian Berg.

INTEGRERING FOR VOKSNE

Mens selve fotballcupen er for kommunens barneskoleelever er også en annen skole i aksjon på banen. Nguyen Huu Thanh fra voksenopplæringen for Øvre Romerike har tatt med seg noen av sine elever som opptrer som dommere i fotballkampene. Han forteller at også de voksne får et stort utbytte av å få være del av fotballcupen.

– Her får de muligheten til å oppleve kulturen og landet i stedet for å bare bli sittende på skolen med teori, sier han.

Voksenopplæringen var med på cupen for første gang i fjor. Enten elevene kommer fra Syria, Eritrea eller andre land forenes de om sporten.

– De spiller jo fotball selv og kan fotball. Dette er en veldig god måte å integrere på, sier Thanh.

GIR SEG ETTER 28 ÅR

Det er Wenche Molberg Hultgreen fra Skogmo skole som er ansvarlig for cupen, slik hun har vært hvert eneste år siden oppstarten for 28 år siden. Cupen begynte da hun jobbet på Nordkisa skole, og fortsatte da hun flyttet til Åreppen og senere Skogmo.

– Tanken var å få barna i mer fysisk aktivitet, forteller Molberg Hultgreen.

Dette blir imidlertid hennes siste år som ansvarlig for turneringen. Snart bytter til ny jobb i Oslo. Molberg Hultgreen synes det har vært morsomt å arrangere cupen alle disse årene.

– Jeg synes det er kjempegøy, og jeg synes det er så gøy at elevene synes det er gøy å røre på seg. Det er det viktigste, sier hun.

LES OGSÅ: Starter ny klubb for amerikansk fotball på Sand

LES OGSÅ: Har gjort barnefestivalen til en Jessheim-tradisjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.