Et fullskala trenings- og konkurranseanlegg for BMX-sykling er påbegynt i idrettsparken på Dal. Dette bli landets nordligste, og Romerikes aller første bane for denne sporten.

– Det blir det, og det er veldig bra. Det har vært et ønske i lang tid, bekrefter Pål Hangaard fra region øst i Norges sykkelforbund, gren BMX.

Han skal på vegne av forbundet følge opp og bidra til utformingen av banen. Anlegget er imidlertid lokalt drevet fram, i alle faser av utviklingen.

– For å utvikle BMX-anlegg er vi helt avhengige av ildsjeler, så jeg må gi skryt til de to som har startet dette. De har holdt på og ikke gitt seg, og at de har fått Dal IL med på laget er kjempebra, sier Hangaard.

– FANTASTISKE

Dal IL får mange henvendelser fra private som lurer på om de ikke kan starte med det ene og andre – men ifølge leder John Kristian Paulsen stopper framdriften ofte opp når folk blir bedt om å bidra utover å komme med ideen. Stine Glibstrup og Mark Jensen mente imidlertid alvor da de kontaktet idrettslaget for å høre om det lot seg gjøre å bygge en BMX-bane i idrettsparken. Jensen har tidligere vært aktiv kjører og har stor erfaring i banebygging innen BMX og motocross.

– Mark og Stine er fantastiske. De gjør alt, jeg trenger bare å være her og supplere, sier Paulsen.

Dal IL BMX er nå en nystartet del av Dal Idrettspark. Banen er først og fremst ment å være til sykkelglede for barn og ungdom i området. Åpningsdato er foreløpig ikke klart, men når alt står ferdig vil det bli både Racing, Dirt jump og Pump. Målet er at det også skal kunne kjøres nasjonale konkurranser på Dal.

– Vi vet det allerede vil komme besøk fra nær og fjern og vi vil få til faste treninger og løp når banen er klar, sier Paulsen.

DUGNAD

Funhouse på Dal og Utleiesenteret Gardermoen bidrar med ressurser og utstyr, men Dal IL har også opprettet en spleis-innsamling med mål om å skaffe 250.000 kroner til banebyggingen. De er også på utkikk etter tre 20 fots containere som skal utgjøre startområde og garasje for sykler, hjelmer og utstyr for utlån i starten.

– Så om noen bedrifter eller sågar Eidsvoll kommune vil gi litt ekstra støtte til denne delen av bygda er vi veldig takknemlige for det, sier Paulsen.

LES OGSÅ: Foreldre organiserer fotball for 5-åringer 

FAKTA

  • BMX står for Bicycle Moto Cross.
  • Startet i USA på 60-tallet, da noen unge gutter ville drive med motocross, men ikke hadde penger til motorsykler. 
  • BMX-løp blir holdt på baner med runder på ca. 350 meter, som inneholder hopp, doserte svinger og andre hindringer.
  • Under løp starter åtte ryttere i hvert heat, og de fire beste kvalifiserer seg til neste runde. Det kjøres kvalifiseringsrunder, kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Kilde: Norges Cykleforbund

LES OGSÅ: MGP-stjerna overrasket alle i gamleklubben

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.