• HØYDEPUNKT: Freud og Milla ser nå fram til årets siste shettisgaloppen på Øvrevoll førstkommende søndag. Foto: Thomas Hansen
  • FANT TONEN: Freud var urolig på oppvarming, men viste seg fra sin beste side i konkurransen. Foto: Rebecca Ballestad-Mender
  • VINNER: Ponnien Freud vant for andre året på rad. Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Arrangøren av Oslo Horse Show (OHS) hadde vært på tråden da telefonen til Rigmor Bjervig fra Sand fikk et nytt anrop.

– Märtha Louise ringte og spurte «hei, kan vi låne ponnien deres?», sier Bjervig til EUB.

– KJEMPEHYGGELIG

Foranledningen er at datteren Milla Bjervig (12) vant fjorårets ponnigalopp i OHS med ponnien Freud. Hun kunne ikke delta året etter, i det som er en underholdningskonkurranse å regne, men det kunne ponnien. For å forsikre seg om at ponnien fant tonen med ny rytter fikk familien Bjervig storfint besøk. I uka før høstferien kom prinsessen og datteren Leah Isadora Behn hjem til Bjervig-familien på Sand for å trene.

– Da kom det tre store svarte biler inn på tunet. Det var litt artig, men det var kjempehyggelig å få besøk av dem, sier Rigmor.

MILLA HJALP TIL

I tillegg til treningen på Sand møttes de også til en økt på Øvrevoll. Det er Milla som har ridd inn og trent opp Freud. Familien Bjervig var spente på hvordan ponnien ville oppføre seg med ny rytter i salen. Da de ankom Telenor Arena ble Rigmor litt nervøs av at Freud var i overkant gira.

– Han var helt ustyrlig, så jeg var glad Leah turte å starte. På oppvarmingen var den litt gæren, så Milla måtte ri den litt, så da fikk vi det til, sier hun.

Freud endte opp med å vinne søndagens ponnigalopp for andre året på rad, denne gangen med Leah i salen.

– Milla synes det var rart å låne den bort, men ble veldig stolt og rørt til tårene når du så at det gikk unna, sier Rigmor.

– KJEMPESTOLT

Milla har hatt ponnien Freud i fire år. De to har utviklet et nært forhold.

– Vi er på en måte bestevenner. Hvis jeg for eksempel har vært lei meg så har jeg alltid gått ut til han, for han er vennen min og han oppfører seg omtrent som et menneske, sier hun og smiler.

Likevel synes hun det går helt fint å låne ham vekk til andre ryttere.

– Det er bare morsomt å se at han har det gøy med å kunne ri Oslo Horse Show en gang til, sier Milla.

Underveis i konkurransen heiet hun fram Freud og Leah fra start til mål.

– Jeg ble kjempestolt. Jeg var stolt over hvor fort Freud tok det, og jeg har blitt kjent med Leah nå, så da går det helt fint. Jeg blir bare glad av at begge to syntes det var morsomt, sier Milla.

LES OGSÅ: Vant lag-NM i feltritt for både hest og ponni

LES OGSÅ: Gardermo-regionen har toppryttere i alle disipliner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.