– Dette er det største som skjer gjennom sykkelklubben i år. Vi håper på 500–600 deltakere fordelt på veiene gjennom helga. Trandum blir arenaområde med start og mål lørdag og søndag, sier Nyrud til EUB.

Han krysser fingrene for fint vær og bare veier, slik at det blir en lokal sykkelfest med perfekt ramme. Apparatet rundt er klart. Planleggingen har foregått i lang tid allerede.

– Dette er vår største inntektskilde i løpet av året, helt klart. Derfor er vi avhengige av nok dugnadsfolk. Heldigvis har vi mange frivillige som stiller opp og gjør en fantastisk innsats. Det fortjener de mye ros for.

Gir trafikale råd

I forbindelse med arrangementet ber Eidsvoll sykkelklubb lokalbefolkningen være på vakt.

– Vi ønsker å informere innbyggerne i de kommunene de ulike klassene vil passere ved å publisere løyper som benyttes, slik at innbyggerne har kjennskap til disse og at det vil medføre midlertidige sperringer og forsinkelser i trafikken, sier Nyrud.

Her er litt trafikal informasjon til lokalbefolkningen:

  • Hovedsakelig vil området rundt Trandum og Mogreina være belastet. Men også områder som Nordkisa, Råholt, Hurdal med Minneåsen og veistrekninger i tilknytning til dette vil bli berørt.
  • Søndag 14. mai vil veien fra Hurdal Torg mot Minnesund være stengt for kjøring mellom 09.00-15.30. Dette for å unngå uønskede ulykker på strekningen.

– Det handler i stor grad om at bilister og syklister tar hensyn, viser respekt for hverandre, er årvåkne og forsiktige på disse to rittdagene. Det er også viktig at man følger anvisningene fra våre vakter rundt omkring i rittraseen, understreker Nyrud.

– Hvor viktig er det med fint vær på rittdagene?

– Det er veldig avgjørende for at det skal bli et godt arrangement. Forhåpentligvis slipper utøvere og funksjonærer å være ute i regn og kulde. Opplevelsen blir ikke den samme da.

Viktig ritt for utøverne

– Hvor viktig er Norgescupritt for utøverne?

– Det er svært viktig. Dette er en perfekt anledning for å vise seg fram, og kanskje bli plukket opp av større klubber. Leverer du gode resultater kan veien videre være kort, sier Nyrud.

I rekrutteringsøyemed kan også rittene være viktige for klubben.

– Vi har en god gjeng som skal starte i ungdoms- og juniorklassene. Det blir 15–20 ryttere i de yngre klassene fra klubben vår. Henning Weaas kommer til å starte i seniorklassen. Vi er en god gjeng på start.

Neste torsdag er det duket for Tour of Norway for kids i Sundet og omegn. Det betyr at Eidsvoll sykkelklubb er inne i en svært aktiv periode for små og store.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.