Skøyteløper Anne Gulbrandsen fra Eidsvold TF tok bronse på 500 m og sølv på 1000 m under helgens NM enkeltdistanser i Stavanger.

OVER FORVENTNING

– Det er jeg veldig fornøyd med. Begge to var egentlig over forventningene, men særlig 1000 meteren, sier Gulbrandsen til EUB.

For på 1000 meteren, hvor hun kun ble slått av Hege Bøkko, er tiden 1,20,23 hennes raskeste noensinne i Europa.

– Jeg har hatt en ganske problemfri oppkjøring til sesongen hvor jeg har fått trent veldig bra hele sommeren. Så er det en del tekniske ting som begynner å stemme bra. Jeg hadde også satset på å være i form til denne helgen ettersom det er NM, men også fordi det var verdenscup-uttak, sier Gulbrandsen.

Og senere samme helg fikk Gulbrandsen beskjed om at hun er tatt ut til verdenscupløpene i Heerenveen 10.–12. november, samt påfølgende verdenscupløp i Stavanger helgen etter.

– Det er kjempegøy. Jeg hadde et håp om at jeg kunne kvalifisere meg til verdenscupen i Stavanger for der har vi en større kvote. Men å få Heerenveen i tillegg var kjempegøy. Det er litt ekstra stas å dra til utlandet, sier hun.

Debut i verdenscupen har vært hennes store mål for kommende sesong.

– Jeg tror det blir veldig spennende. Det blir nok mer nerver og en litt annen setting enn man er vant til. Men det er absolutt en bra erfaring, sier Gulbrandsen.

I tillegg til verdenscupdebut hadde hun sesongmål om å ta medaljer i NM. Med sprint-NM i mars kommer det nye muligheter til å ta flere enn de to hun vant i helgen. Den gode starten på sesonger gir uansett rikelig med motivasjon til å holde utviklingen gående. I Heerenveen er det imidlertid ikke resultatene hun er mest opptatt av.

SER MULIGHETER FOR Å PERSE

– Nei, ikke noe særlig. Det blir mye nytt så det blir å konkurrere litt mot seg selv. Men i Heerenveen er det vanligvis gode forhold, så det er muligheter for å perse. Men det som gjelder mest nå er å få prøve seg, sier Gulbrandsen.

Klubbkamerat Espen Aarnes Hvammen ble nummer fire på 500 meter. Han ble ikke tatt ut til verdenscupen i Heerenveen, men får sjansen i Stavanger.

LES OGSÅ: Endurofører Jarle Holm vant norgescupen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.