• GODT FORNØYD. Daniel Staff og Mathias Mundal fra Ullensaker Flyers var godt fornøyd med helgas treningsøkt. ñ Vi tapte litt i dag, men det var små marginer, forklaret de.
  • BRA JOBBA. Styreleder i Ullensaker issportklubb Thomas Lind heiet på deltagerne fra sidelinjen i hallen under helgas Snabelcup.

Flere klubber fra østlandsområdet var påmeldt til arrangementet der Ullensaker Flyers inviterte til det som er verdens første cup-arrangement for såkalt elefanthockey. Betegnelsen blir brukt når målvakter, som i sitt vanlige målvaktutstyr spiller ute på banen, og henviser til den litt store og klumpete fasongen som alt beskyttelsesutstyret gir.

VIKTIG TEKNIKK-TRENING

I alt 46 målvakter i alderen 8 til 15 var denne dagen satt sammen på lag, som spilte mot hverandre i en uhøytidelig dags-cup.

– Dette er først og fremst et viktig tiltak for å trene på teknikk. Det er ikke alle målvakter som har muligheten til å få egen spesialtrening, men målvaktene trenger også å utvikle sine ferdigheter, forklarer initiativtaker, og hockeymålvakt-mamma, Linda Alakoski.

Arrangementet kom i stand også som en oppkjøring til juniormålvaktenes samarbeidsprosjekt med pengeinnsamling til organisasjonen Right To Play.

– Vi synes initiativet var et kjempebra tiltak, og ønsket å stille isen her hos oss til rådighet for dette gode formålet, sier styreleder for Ullensaker issportklubb, Thomas Lind.

AKTIV REKRUTTERING

I løpet av dagen gikk det hardt for seg ute på isen, men stemningen i garderoben var likevel munter.

– Vi tapte dessverre alle kampene i dag, så jeg er litt oppgitt, men det har vært veldig gøy uansett, konstaterer juniormålvakt i Ullensaker Flyers, Daniel Staff (8).

Hockeyklubben er aktive på rekrutteringssiden, og særlig på jentesiden har satsingen gitt uttelling.

– Det er ikke bare gutta som spiller ishockey, og i vår klubb satses det også på jentene, som har både junior og damelag, forteller Lind.

Ute på isen var det tøffe taklinger og knall og fall, men polstringen for målvaktene avverger det kraftigste støyten. To som allerede er nesten veteraner som hockeymålvakter er Madelen Mundal (11) og Mia Elise Lind (12).

– Vi har spilt hockey kjempelange. Det var bra å få ekstra trening i dag, og vi har lært masse taktikk og skøyteteknikk, forklarer jentene.

Å få på alt utstyret er en ekstra kunst i seg selv.

– Det er ikke så tungt som det ser ut som, men tar litt ekstra tid å få på seg, forklarer de.

POPULÆRT INITIATIV

Det å stille seg frivillig i veien for hockeypucken krever litt ekstra tøffhet og mot.

– De må også være en aktiv del av spillet. I tillegg skal alt beskyttelsesutstyr sjongleres med spaken, og det er mange ting som skal koordineres samtidig, forklarer Thomas Lind.

Etter cupen lørdag ble alle belønnet med diplom, og arrangøren er allerede i gang med planlegging av nytt arrangement til høsten.

– Dette har gått over all forventning og har blitt svært godt tatt imot, Lind.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.