Den sprudlende gladjenta fra Dal er for tiden ikke like blid som vanlig. Årsaken er at hun føler seg utrygg på sykkelen. Hun har en følelse av angst, spesielt i store felt der mange syklister kriger om posisjoner.
- Jeg har ikke den trygghetsfølelsen jeg må ha når jeg sykler ritt, sier Miriam til EUB.
I sin egen blogg med tittelen Veien tilbake fra helvetet, omtaler hun den vonde perioden.
- Sykling er en brutal og tøff idrett. Alt kan skje og det er veldig små marginer som skiller himmel og helvete, skriver hun.

TO ULYKKER

Hun er overbevist om at det er to episoder som er årsaken. Den verste episoden skjedde under VM i fellesstart i 2014 der en lynrask kontakt mellom et forhjul og et bakhjul sendte Miriam i asfalten. Hennes fall førte til at en rekke andre ryttere ble involvert i ulykken som skjedde i meget høy hastighet. Hun pådro seg ingen brudd, men hele kroppen ble mørbanket.
Den andre smellen skjedde sist sesong under et ritt i Sverige, der hun igjen havnet i asfalten og pådro seg blant annet hjernerystelse. Episodene har åpenbart satt en støkk i ungjenta.
LES OGSÅ: Miriam veltet mens kjæresten kommenterte

MENTAL BISTAND

Bjørnsrud får mental bistand av Leif Ottesen, som er psykolog.
- Han betyr mye for meg. Jeg har fått tilbud om bistand fra Olympiatoppen gjennom landslaget, og flere andre har sagt de kan hjelpe. Men foreløpig håper jeg at Leif kan få ordnet opp i de problemene jeg har «mellom øra», sier Miriam.
Så langt denne sesongen har den profesjonelle sykkelrytteren deltatt i tre ritt. Hun deltok i et ritt i Belgia og deretter to verdenscupritt for kvinner.
- Fysisk går det stort sett greit å henge med i de internasjonale rittene. Verre er det at jeg føler meg veldig usikker når rytterne ligger så tett sammen som vi gjør når det er fellesstart. Bare lyden av bremser kan sette i gang ubehagelige tanker hos meg, innrømmer Miriam.
LES OGSÅ: Miriam reiser verden rundt

DRØMMER OM RIO

- Det er fortvilende og frustrerende. Når man legger ned år etter år med trening, så vil målet alltid være å bli best. Det er OL denne sommeren. Ifra første dag på sykkellinja på Kongsvinger, har jeg hatt ett altoverskyggende mål - nemlig OL i Rio, sier hun.
Hun trener mye og hun har trent godt. Stort sett har hun fått gjennomført alt hun har planlagt av fysisk trening.
- Alle tester viser at min fysiske form er bedre enn noen gang, slår Dal-jenta fast.
Det er første gangen denne sesongen at det arrangeres verdenscup for kvinner. Miriam skal i henhold til planene delta i Fleche Wallone den 20. april. Deretter følger ett ritt i Belgia, samt forhåpentlig et etapperitt i Luxembourg.
Det hefter en viss usikkerhet for Miriam og hennes framtid som profesjonell syklist. For henne er det helt avgjørende at hun kan slippe opp de mentale bremsene som skaper frykt og usikkerhet når hun sykler i felt. Det er jo nettopp det profesjonelle syklister lever av.
Sitatene under er hentet fra Miriam Bjørnsruds blogg:
«Da jeg først fikk satt meg opp, så jeg hvor ille det var.»
«Det var bare en utrolig sår og vond følelse som jeg håper jeg aldri får oppleve igjen.»
«Skrubbsår over hele kroppen som gjorde det umulig å få sove og i det hele tatt bevege seg, og verst av alt: minnene om det som hadde skjedd.»
« ... denne episoden tullet opp ting i hodet mitt. Jeg ble kvalm og uvel av tanken på å sitte på en sykkel igjen. Jeg hadde ikke lyst til å utsette meg selv for den type fare, og ikke minst så ville jeg ikke at mamma og pappa noen gang skulle få kjenne på den frykten de kjente da.»
« ... og man når det først målet, det er da det smaker ekstra godt! Nettopp fordi sykling er så brutal og tøft.»
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.