• SPENT: Jarle Holm ser fram til helgens finale i norgescupen.

Jarle Holm fra Minnesund leder norgescupen i enduro sammenlagt. I cupens siste runde, lørdag 21. oktober, skal pallplasseringene i denne eliteklassen avgjøres.

KJENNER PÅ PRESSET

Nervene er i helspenn hos lederen før finalen.

– Det er ganske stressende. Jeg har vært i samme posisjon før, og da har det blitt andreplasser, sier Holm til EUB.

For 48-åringen har to andreplasser og to tredjeplasser i sammendraget fra før. Men topplasseringen har uteblitt, enn så lenge. Før helgens runde ved Haslemoen har han åtte poengs luke til nestemann i sammendraget, men han er avhengig av å prestere for å holde helt inn.

– I helgen håper jeg å kunne kjøre såpass at jeg vinner, men det skal kjøres først, sier han.

Holm har alltid likt å kjøre motorsykkel. Disiplinen enduro har han holdt på med i om lag 15 år.

– Jeg kjørte mye motocross da jeg var ung. Så gikk jeg over til enduro, det passer bedre med alderen. Det er lengre løp, og ikke like intensivt. Man kjører tre timer i stedet for 20 minutter, sier Holm.

SKULLE HATT MER TID

Han jobber som rørlegger til daglig. Med trening og mekking på syklene, i tillegg til konkurransene, tar motorsporten fortsatt mye tid.

– Hadde jeg begynt å regne på det så hadde jeg nok slutta, sier han og smiler.

Tross at han hevder seg helt i toppen av eliteklassen føler Holm at treningsgrunnlaget burde vært bedre. Nærmeste treningsbane for enduro ligger i Odal, ellers pleier han å trene ved Lunder, Bjørkelangen og Haslemoen.

– Det blir altfor lite trening. Jeg prøver å få kjørt motorsykkel to ganger i uka, men det er ikke alltid like lett å få til. Jeg kjenner på det at jeg har fått kjørt altfor lite motorsykkel i år, det har stort bare blitt i helgene, sier Holm.

GOD TRENING

Enduro, som navnet tilsier, handler om utholdenhet. Hvor lenge Holm skal holde på med sporten kan fort avhenge av hvordan det går i helgens finale.

– Jeg driver mest for å få trening. I stedet for å jogge synes jeg det er greiere å sette seg på motorsykkelen. Det er mer morsomt. Jeg kommer nok til å kjøre motorsykkel i mange år, men det blir nok mindre og mindre. Det har nok mye å si hvordan det går til helgen, sier Holm.

LES OGSÅ: Klubben vil fly inn verdenseliten av dragracing

LES OGSÅ: Eivind (19) ble norgesmester i shortcar bandit

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.