Arrangør Ull/Kisa friidrett er opptatt av at Norgesløpet skal være mest mulig tilgjengelig for absolutt alle, helt uavhengig av ferdighetsnivå. Derfor har de i tillegg til de raskeste ballongløperne, som skal holde en viss snittfart oppe for dem som vil prøve å henge seg på, også engasjert ballonggåere som skal holde lavere fart, helt ned til marsjtempo.

VIL INSPIRERE

Mens de øvrige ballongansvarlige har trinnvis raskere tidsmål skal Agneta Roth og Trine Engdal gå med ballongene som markerer sluttidene 45 og 50 minutter på femkilometersdistansen.

– Vi danner baktroppen, sier Trine med et smil.

Begge er i kategorien mosjonister. Agneta stiller med flunkende ny hofte og har ikke fått løpt på svært mange år.

– Og det sier jeg for at folk skal tørre å komme. Også selv om man føler at man kanskje ikke er i så god form, eller føler at det går så veldig fort, sier Roth.

De ønsker å motivere folk til å delta ved å understreke at det er mye treningsutbytte også ved å gå.

– Jeg har selv løpt hele mitt liv, men de siste årene har jeg ikke kunnet det. Men nå går jeg, og det går fortere og fortere med den nye hoften, sier Agneta.

– FOR HELE FAMILIEN

Løypetraseene i og rundt Jessheim sentrum er flate og går hovedsakelig på asfalt. I tillegg er det et opplegg for unger inne på løpebanen ved Jessheim friidrettsstadion. Norgesløpet på Jessheim ble arrangert for første gang i fjor.

Med under et par uker til startskuddet den 1. september hadde over 500 deltakere meldt seg på Norgesløpet, jevnt fordelt på ti kilometeren og den halvparten så lange distansen.

– Dette er et løp for hele familien, ung og gammel, så om vi stiller opp så kan det kanskje bidra til at flere tør å bli med, sier Agneta.

De nybakte NM-medaljørene Thomas Roth og Markus Einan er også blant dem som skal løpe med ballonger. På henholdsvis fem og ti kilometer-løpene skal de aller raskeste ballongløperne skal ha tidsmål på 20 og 40 minutter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.