Norgesmesterskap i hundeløping på barmark har vært avholdt i en årrekke, men da på en helt annet måte enn årets utgave som finner sted på Dal i Eidsvoll den 9. september.

FOR BREDDEN

– Det har tidligere vært veldig lukket innen hundekjørermiljøet, men nå har Norges Hundekjørerforbund gått sammen med det sivile eventselskapet Dogrun slik at NM blir et breddearrangement, sier Roy Storli.

Gjennom Dogrun har han vært med å arrangere mosjonsløp med hund rettet mot mannen i gata. I samarbeid med forbundet har resultatet blitt et norgesmesterskap på Dal.

– Dette er åpent for alle. Det er ikke høyere nivå enn at hvis man er rask og har en hund som henger med, så er det gode muligheter til å bli norgesmester, sier Storli.

Det legges opp til klasser for alle, helt uavhengig av forkunnskaper og nivå.

– Her vil det fortsatt være folk som konkurrerer med mål om å bli norgesmester eller bli tatt ut til world cup, men det blir også trimklasse. Mange velger å bli med bare for å gå løypa, sier Storli.

VED GARTNERIET

Arrangementet går fra det gamle gartneriet. Storli bor selv i nærheten og er en flittig bruker av disse turløypene. Da eierne av områdene var positive til initiativet, var valget enkelt.

– Jeg har sett at dette må være et fint sted å ha arrangere fra. Og alle var veldig positive, så da ble der, sier Storli.

På de mer lukkede norgesmesterskapene har deltakerantall vært på rundt 30 stykker. Dogrun-stevner har mønstret over 200. Arrangørene er spente på hvordan denne nye og åpne mesterskapsformen vil bli mottatt.

– Men Dal er jo ikke verdens største sted, så klarer vi å samle 50 til 100 deltakere så skal vi være fornøyde, siden det er første gangen vi har denne typen stevne, sier Storli.

SE BILDENE: Disse løp Eidsvollkarusellen

LES OGSÅ: Sykkelparet ble heiet rundt og rundt Hurdalssjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.