Med konseptet Young Active ønsker Akershus idrettskrets å ta vare på de ungdommene som vil drive organisert idrett på mosjonsnivå, som et alternativ til klubbenes vanlige opplegg der det legges større vekt på prestasjoner og framgang. Ull/Kisa er ett av seks idrettslag som det siste året har vært med på dette pilotprosjektet. Nå er det klart at tilbudet videreføres på Jessheim, og onsdag kveld starter tilbudet opp igjen med base på Gystadmarka skole.

– NY OG FORBEDRET

– Vi er klare med en ny og forbedret utgave og håper at så mange som mulig ønsker å være med, sier aktivitetsleder Victor Rosenlind til EUB.

Målet er at treningsopplegget skal oppleves som «den morsomme delen av gymtimen». I løpet av høsten og vinteren har de hatt diverse ballspill, lekedag, styrkebingo, badminton og turn. På planen for våren sto blant annet zumba, frisbee, friidrett, stolpejakt og avslutning med volleyball og grilling på Nordbytjernet.

MER STRUKTUR

Selv om de er et friere tilbud har de fra pilotprosjektet erfart at det lønner seg å ha struktur.

– Man må sette klare rammer og ha morsomme aktiviteter som gjør at folk ønsker å komme, sier Rosenlind.

Young Active har også mål om å få ungdom til å engasjere seg som ledere og trenere i Akershus-idretten. Victor er en av Ull/Kisa-ungdommene som i forbindelse med prosjektet har tatt leder- og aktivitetskurs og har ansvaret for gjennomføringene av de ukentlige øktene.

LÆRERIKT

– For min egen del har jeg lært veldig mye. Det er krevende, det gjelder å være tydelig på behov i forhold til utleietider, og det aller viktigste er å promotere for å få utøvere til å komme, sier han.

I det første året har de vært mellom fem og ti deltakere på samlingene.

– Nå håper vi å få med mellom ti og femten hver gang, sier Rosenlind.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.