• ENDRINGER: Truls Skjevik og Hauerseter har tatt flere grep for at klubben skal snu den dårlige formen.
 • AVGJØRENDE: Hauerseter har hentet blant andre Fredrik Skottner. Her i duell med hans tidligere lagkamerat, Remi Rød, som ble avgjørende for Kløfta.

Hauerseter har gjort en rekke grep for å klatre fra plasseringen som tredje sist på 4. divisjonstabellen. Stein Morten Hansen har overtatt treneransvaret for Nordkisa-laget etter Trond Johnny Lien.

– STOPPET OPP

– Vi følte alle at det hadde stoppet opp. Det var Trond som tok steget og ville trekke seg, og da fulgte vi opp. Vi hadde gått åtte kamper uten seier og fant i fellesskap ut at vi måtte gjør noe, og det ble til at han trer til side og av vi setter nye kluter til, sier Hauerseter-leder Truls Skjevik.

31-årige Stein Morten Hansen kommer fra Flekkefjord og ledet Hauerseter for første gang i bortetapet mot serieleder Ull/Kisa 2 forrige runde. Torsdag kveld sto han for første gang på linja hjemme på Nordkisa stadion, også det et Ullensaker-derby da Kløfta sto på motsatt banehalvdel. Igjen måtte Hauerseter gå poengløse av banen etter sluttresultatet 1–4.

NYKOMMER FRA NORD

Det er ikke bare treneren som er ny i Hauerseter-klær. Rett før overgangsvinduet stengte fikk klubben signaturen til midtbanespilleren Lasse Johan Berg. 21-åringen er for øvrig sønn av den tidligere profilen Ørjan Berg, og spilte i 3. divisjonslaget Junkeren før han nylig flyttet til Oslo. I sommer har klubben også hentet hjem Eivind Svalestad, Niko Gutierrez-Mowinckel og Fredrik Skottner som alle har spilt for klubben tidligere.

– Vegard Knutsen har flytta, så da mistet vi stopperen som har vært Hauerseters beste spiller de siste årene. Men da fikk vi inn Skottner som er en type som går foran og blør for drakta som en hærfører. Så blir det spennende å se hva den gamle luringen Svalestad kan få til, mens Niko forsterker keeperteamet så vi har tre mann der, sier Skjevik.

BÅNN GASS

Den sportslige lederen kom selv inn i Hauerseter i 1992 og har aldri opplevd et nedrykk med klubben. Antall lag som rykker ned avhenger av plasseringer i divisjonen over, og det gjelder derfor å få så mange lag bak seg som mulig. På mandag møtes Eidsvold IF og Hauerseter til en skikkelig nøkkelkamp på Eidsvoll stadion.

– Oppdraget nå er å klare seg. Nå er det bånn gass for å ta igjen Turn 2 og EIF, sier Skjevik.

SENKET GAMLEKLUBBEN

Rett før sesongstart meldte Remi Rød overgang fra Hauerseter til Ullensaker-rival Kløfta. Torsdag kveld viste angrepsspilleren at han fortsatt vet meget godt hvor målene står på Nordkisa stadion.

Etter et kvarters spill scoret han kampens første mål da han etter et langt innkast lurte seg fri på bakre stolpe og headet ballen i målet til sine gamle lagkamerater. Rett før pause sørget Adam Olsen for dobling av ledelsen, før Rød i andre omgang økte med sin andre nettkjenning for kvelden. Vetle Grønvold Eriksen tente et lite håp for Hauerseter på tampen, men da Kløfta-kaptein Magnus Pettersen Hovde scoret det neste målet ble det en komfortabel avslutning på kampen for Kløfta.

Etter 22 runder ligger Kløfta på 4. plass i 4. divisjon. På mandag kommer Rælingen til Bakkedalen kunstgress.

KAMPFAKTA

 • Hauerseter – Kløfta 1–4 (0–2)
 • Nordkisa stadion, 90 tilsk.
 • MÅL
 • 0–1. 15. min.: Remi Rød
 • 0–2. 45. min.: Adam Olsen
 • 0–3. 54. min.: Remi Rød
 • 1–3. 77. min.: Vetle G. Eriksen
 • 1–4. 79. min.: Magnus P. Hovde
 • Dommer: Haakon Arve Pedersen Bue, Raumnes & Årnes.
 • Hauerseter: Simen Nestor Nilsen, Marcus Ellevold Jensen, Fredrik Høibråten Skottner, Vetle Steen Andersen, Henrik Sørby, Fredrik André Krogsæter, Vetle Grønvold Eriksen, Ole Elias Jacobsen, Jonas Eng, Eivind Svalestad, Marius Preber.
 • Kløfta: Alexander Beinov, Martin Eilertsen, Christian Westad, Eivind Damstuen, Christoffer Skiaker, Steffen Nystrøm, Magnus Hovde, Ole Westheim, Sarken Saleh, Remi Rød, Wazgel Saleh.

LES OGSÅ: Ullensaker-kvinner ble seriemestere med LSK

LES OGSÅ: Kisaspiss Henriksen fikk stang inn på Hurdalssjøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.