Nå kan Nordkisa-jenta Madelen Andersen (12) krone trippelbragden i NM på hjemmebane.
Madelen leder sammenlagtkonkurransen NM 2014 i klassen juniordragster før den siste runden går av stabelen på Gardermoen raceway kommende helg. 12-åringen leder i tillegg samme klasse i European Drag Racing Series, samtidig som hun er nummer én i den interne cupen hos klubben Norsk dragrace Gardermoen. Madelen er historiens første fører som leder alle de tre konkurransene i en og samme sesong.

SATT SEG I RESPEKT

- Det er veldig gøy, for man blir på en måte litt mer farlig. Jeg merker at andre blir litt redde for å kjøre mot meg, sier Madelen til Eidsvoll Ullensaker Blad.
Nordkisa-jenta har kjørt juniordragster i tre år. Det er først inneværende sesong at det virkelig har løsnet med resultater. Selv synes hun det er vanskelig å si hvorfor utviklingen har skutt fart.
- Det har bare utviklet seg etter hvert og det er først dette året jeg virkelig har fått det til. Jeg har fått kjøre veldig mange runder i år, så kanskje det er grunnen, sier hun.
Neste helg skal alle tre sammenlagtkonkurransene avgjøres på Gardermoen raceway. Konkurransene er såpass jevne at Madelen ikke er sikret seier i noe som helst før det sesongavsluttende stevnet på hjemmebane. Selv om Madelen uansett vil kunne se tilbake på en flott sesong, legger hun ikke skjul på at det er nervepirrende å vite at hun kan bli tatt igjen av konkurrenter på tampen.

- VONDT I MAGEN

- Jeg får litt vondt i magen! Det vil bety alt for meg å vinne, for jeg har nesten ikke vunnet noen ting i denne sporten tidligere. Derfor hadde det vært gøy å få sitte igjen med noe, forteller 12-åringen.
I klassen juniordragster er det flere jenter enn gutter, og de yngste deltakerne er bare åtte år gamle. Selv om Madelen kjenner på konkurranseinstinktet sier hun at dragster-konkurransene er del av et veldig godt og inkluderende miljø.
- Det er veldig bra. Alle er gode venner.

TRIMMET GRESSKLIPPERMOTOR

Fra fylte ti år kan deltakerne kjøre i hastigheter opp mot 130 kilometer i timen. Dragsteren Madelen kjører er drevet av en ombygd og trimmet gressklippermotor som går på ren metanol. Kjøretøyet akselererer like raskt som en moderne sportsbil.
- Min går i 140 kilometer i timen. Det er veldig gøy, sier Madelen, og legger til at hun aldri blir redd.
Madelen ser fram til å oppgradere kjøretøy etter hvert som hun får flere år bak rattet.
- Når jeg blir eldre skal jeg ha stor dragster, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.