• TRENER: Miklagard er klubben Hanne Sofie Borgen spiller for. Det er bare noen lange golfslag fra hjemstedet.

EUB treffer ungjenta på Miklagard. At akkurat den klubben ble valgt er ingen tilfeldighet. Hennes hjemsted er ikke mange golfslag unna og hun har tilbrakt utallige timer på trening på det flotte golfanlegget.

– Og nå går turen over «dammen» – til golfsportens hjemland?

– Først må jeg gjøre unna den videregående skolen. Deretter blir det fire års studier innen business og administrasjon samtidig med golf-satsing. Jeg skal gå på New Berry College som ligger i South Carolina.

PRØVD MYE

– Med en far (Hans Jørgen Borgen) som er tidligere toppløper på mellomdistanse og nåværende nestor i friidrettsmiljøet i Ull/Kisa, så valgte du golf!

– Jeg har prøvd meg på det aller meste – også friidrett. Jeg holdt på med friidrett i alderen 4 til 12 år. Jeg gikk langrenn og etter hvert ble det skiskyting. Men det endte opp med golf.

Det var om 12-åring hun begynte litt med golf, men det var først som 16-åring hun begynte å ta golfsporten alvorlig. De startet hum med seriøs og tilrettelagt trening.

– Hadde jeg visst det jeg vet nå, hadde jeg startet tidligere. Golf er en spesiell sport som krever utrolige mye trening.

Sporten inneholder utrolig mange elementer som skal settes sammen om man skal lykkes. Man må kunne slå langt. Man må være dyktig til å «putte», altså å få ballen i koppen. Samt et hopetall av andre elementer.

FERSK I GAMET

– Hvilke målsettinger har du som golfspiller?

– Jeg har lyst til å se hvor god jeg kan bli. Jeg tipper at det er 30 spillere som er bedre enn meg i Norge i dag, så vegen fram er lang. Samtidig er det viktig å huske på at mange av disse jentene har trent seks-sju timer daglig i en årrekke. Jeg er fortsatt fersk i gamet. sier hun.

– Vi hadde en morsom turnering i for da Miklagard rykket opp fra 1. divisjon til eliteserien.

– Innen golfen er det et handikap-spill, slik at du kan spile både mot dem som er bedre og de som presumptivt er svakere enn deg. En annen fin ting med handikapsystemet er at man hele tida får bekreftet om man har progresjon, sier Hanne Sofie.

– Hvordan blir det å reise vekk fra slekt og venner for så lang tid?

– Det blir nok litt spesielt. Heldigvis er det flere jenter jeg kjenner godt som også har fått studieplass. Spesielt er jeg veldig glad for at ei god venninne har fått studieplass, sier Hanne Sofie.

I USA er det resultatene som teller. Gjør du det bra, får du delta i større konkurranser. Det er veldig mange turneringer og har man progresjon vil man få anledning til å delta i stadig større turneringer.

Det er også et litt spesielt opplegg i golf der man må klare «cuten». Det blir på en måte en kvalifisering. Klarer man cuten er man inne i turneringa. Klarer man den ikke, er man ute.

– Jeg satser alt på å bli god. Jeg har en mental trener i tillegg til en fysisk trener. Dessuten er jeg villig til å trene mye. Alt dette er nok en forutsetning for å lykkes, slår Hanne Sofie Borgen fast.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.