• I AKSJON: Utøverne har perfeksjonert bevegelsene med opp mot tretti timers trening i uka. Her i aksjon under klassen «twirling corps».

Under påskens fire dager lange verdensmesterskap på Lillehammer deltok utøvere fra Romerike drillkorps (RDK) som del av det norske landslaget i drill. Det ble konkurrert i solo, duett og i tropper. Drill har sitt opphav i USA, hvilket kom godt til syne under den avsluttende medaljeseremonien. Amerikanerne tok nesten samtlige pallplasser, men Norge markerte seg som nest beste nasjon, godt hjulpet av representanter for Romerike drillkorps. Utøverne fra Romerike inntok pallen ikke mindre enn fire ganger, og kunne tre helt til topps på pallen i klassen «twirling corps». Dermed kunne de ta med seg en gjev verdensmestertittel hjem til Ullensaker.

STORE TRENINGSMENGDER

– Resultatene har virkelig ikke kommet av seg selv. Gjennom hele høsten og vinteren så har utøverne trent opp mot tretti timer hver eneste uke, sier Hege Wenzel, styreleder i Romerike drillkorps til EUB.

Drillkorpset trener til vanlig i haller rundt om i Ullensaker kommune. VM i sitt eget hjemland har vært et stort mål i lang tid. Helgene har gått med til trening, workshops og nasjonale konkurranser, hvor kun de aller beste fikk kvalifisert seg videre til verdensmesterskapet.

– Trenerteamet, som har bestått av Dion Hoppenbrouwer, Jenny Hoppenbrouwer, Pegah Khademi, Mathias Langseth Eliassen, Anniken Tranung Olsen, Thomas Johansen, Stine Fjellet og Renate Hellem har gjort en fantastisk jobb med våre utøvere. Selv om konkurransen i dette mesterskapet var knallhard, så opplevdes resultatene som fullt fortjente. Vi er kjempestolte, sier Wenzel.

Twirling corps-gullet ble vunnet av et Norge-lag sammensatt av flere drillkorps. Anniken Tranung Olsen, Thea Emilie Wenzel, Sara Johanne Larsen, Henriette Brandsnes Bekken, Thomas Johansen, Emma Vegel Tolderlund, Julie Anine Kvervavik, Julie Kristina Gabrielsen, Øydis Kind Refsum og Lisa van der Lee representerte Romerike drillkorps på dette laget som altså kan kalle seg verdensmestere.

LAGINNSATS

I klassen «junior dance team» tok Norge sølv. Troppen besto hovedsakelig av RDK-utøverne Thea Emilie Wenzel, Sara Johanne Larsen, Henriette Brandsnes Bekken, Emma Vegel Tolderlund, Julie Anine Kvervavik, og Julie Kristina Gabrielsen. I tillegg utgjorde Tuva Kosmo og Lina Johansson, opprinnelig fra Horten drill, viktige tilskudd til troppen.

I klassen «senior dance team» hadde utøvere fra Romerike drillkorps inngått i et samarbeid med likesinnede fra andre korps. Sammen tok laget sølv, der RDK var representerte ved Henriette Brandsnes Bekken, Julie Anine Kvervavik og Øydis Kind Refsum.

LES OGSÅ: Disket og fratatt plassen i VM på hjemmebane

SOLOPRESTASJONER

  • Henriette Brandsnes Bekken fikk to finaleplasser, én 6. plass og medalje i solo drilldans, samt finale og 8. plass i solo 2 baton. Hun oppnådde også 11. plass i 1 baton. 
  • Øydis Kind Refsum kom til finale i solo 2 baton og endte til slutt på 7. plass. Øydis kom også på 11. plass i disiplinen 1 baton, og oppnådde i tillegg 15. plass i drilldans og 13. plass i X-strut. 
  • Emma Vegel Tolderlund kom på 12. plass i drilldans.

LES OGSÅ: Vant gull i boksestevne på hjemmebane

LES OGSÅ: Søsknene Moen løper hekk på nøyaktig samme tid

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.