Vegard Breen fra Maura lå i brudd store deler av den andre dagen i Tour de France søndag. Bruddet gikk tidlig med Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Paul Voss (Bora-Argon 18), Cesare Benedetti (Bora-Argon 18) og Vegard Breen (Fortuneo-Vital Concept).

Sammen med tre andre ryttere markerte Breen seg i sykkeleliten på den 183 kilometer lange etappen. Undervegs tok Breen klatrepoeng, og på det meste var hovedfeltet over fem minutter etter rytterne i front.

På de siste kilometerne kjørte imidlertid hovedfeltet meget godt, og Breen og de øvrige ble tatt igjen.

Det endte i et spurtoppgjør blant de store kanonene på oppløpet, og det var til slutt Peter Sagan som tok etappeseieren.

Av de norske sto Vegard Breen for den største prestasjonen. Verken Edvald Boasson Hagen eller Sondre Holst Enger maktet å henge på de beste i de siste 700 meterne med bakker mot mål.

LES OGSÅ: Vegard Breen: - Det er fortsatt tre uker igjen, og mange muligheter

FRANSK LAG

Vegard Breen sykler for det franske laget Fortuneo-Vital Concept, og ble tatt ut kort tid før Tour de France startet.

- Dette har vært en drøm og noe jeg har jobbet lenge mot å klare. Nå som jeg endelig har muligheten gleder jeg meg kjempemasse til det hele starter, sa Breen til EUB før avreise til sykkelsirkuset i Frankrike.

- Det er Tour de France som gjelder i Norge, og det man får med seg først om sykling, så det har absolutt vært et mål siden jeg startet, sier Breen.

Av de største rittene har han syklet Vuelta a Espana for Lotto tilbake i 2014. Siden den gang har Breen i perioder slitt med skader. Etter forrige sesong fikk han beskjed om at det belgiske laget ikke ville fornye kontrakten.

Breens nye lag er på sykkelsportens nest øverste nivå.

LAGET SATSER PÅ BRUDD

Lagets sportsdirektør, Sebastien Hinault, begrunnet uttaket av Breen med at han er en flott lagkamerat som er til å stole på i flere faser.

- Det er også viktig for laget å vise seg fram i brudd, og det er ingen tvil om at jeg er en av rytterne på laget som er best egnet til det, sa Vegard Breen før avreise.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.