De aller fleste trodde da at finske Ronny Wingren var på veg mot seieren da han kjørte ut fra Skoganvarre med 34 minutters ledelse, men den 58 år gamle bestemora fra Nannestad ville det annerledes.

SNØ OG KULING

Etappen fra Porsanger til Alta ble av den tøffe sorten. Det snødde tett og blåste stiv kuling over fjellet. Wingren måtte brøyte spor. Edland dro fordel av det, men fikk en tøff reise hun også.

– Det var minimal sikt og jeg måtte se ekstra godt for å finne løypestikkene. Jeg var utrolig glad da jeg oppdaget ryggen til Ronny, ikke først og fremst på grunn av at jeg tok ham igjen, men fordi jeg så noen jeg kjente, sa Edland etter målpassering.

KONGEPOKAL

I tillegg til at hun vant 500-kilometeren ble hun også norgesmester i langdistanse for åttespann. Dermed kan hun motta sin fjerde kongepokal.

Mange trodde det var en umulig oppgave å ta igjen Ronny Wingren ledelse med 34 minutter i løpet av det siste strekket fra Skoganvarre til Alta, en distanse på drøyt ti mil. Men allerede ved sjekkpunkt Jotka hadde Edland passert finnen. Og etappen inn til Alta ble en klassisk sjarmøretappe hvor hun økte ledelsen til 20 minutter.

Wingren var imidlertid strålende fornøyd med sin andreplass, på tross av at han ble frakjørt av bestemora fra Nannestad de siste milene.

– Elisabeth må nok kjøre to timer feil neste år, og ikke bare halvannen time feil, slik hun gjorde i år, sa Wingren og lo.

Øyvind Jakobsen fra Eidsvoll kom inn til en flott tiendeplass.

LES OGSÅ: Overtalte skikongen Bjørn Dæhlie til å bli med på 2 kilometer i bjørneløypa

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.