Det er noen øyeblikk som peker seg ut fra 2016. At Eidsvold Turn burde ha slått ut Strømsgodset er en av dem.
4-3 i antall sjanser sto det notert på blokka og Eidsvold Turn hadde flest. Det verste var at Turn ikke bare hadde flest. Deres sjanser var også størst. Da er det lettere å forstå at spillerne var skuffet da de forlot den tunge gressmatta på Myhrer.
Det er nesten helt sprøtt. Et lag som har tilhold i 3. divisjon er skuffet over at de ikke maktet å feie Strømsgodset ut av cupen!
BILDER: SE ALLE TILBAKEBLIKKENE I PER ERIKs ÅRSKAVALKADE
Piotr Gawecki kunne gitt Turn ledelsen. Robin Edvardsen kom aleine med Strømsgodset keeper, men maktet ikke å overliste burvokteren da han skjøt over. Eiven H. Solberg var også nær ved å heade inn 1-0 på Myhrer denne kvelden. Men nærmest var egentlig storscorer Martin Trøen, som ble felt han skulle skyte. - Soleklart straffe, sa Martin etter kampen, men dommeren var uenig. En som derimot var enig at Turn burde fått et straffespark var Godsets sportssjef Jostein Flo.
Turn har gjort furore i cupen før. Mot Lillestrøm, eksempelvis. Tidligere på våren ble Ham/Kam sendt på hodet ut av cupen av Turn - på straffespark. Strømsgodset røk også ut av cupen, men var med til seint ut på høsten. Det var i cupens semifinale at Kongsvinger klinte til og sikret seg cupfinaleplass. Der tapte de for øvrig mot Rosenborg.
I serien gjennomførte Turn en bunnsolid sesong og sikret seg plass i den spissede 3. divisjonsavdelingen i 2017.

BRUTALT UTTAK

Idretten går være tøff og brutal. Det har Stian Bogar smertelig fått erfare. Han måtte skyte amerikansk uttak mot klubbkompis Odd Arne Brekne før OL i London i 2012. Etter to fulle matcher vant Brekne med 0,1 poeng.
Foran OL i Rio gjentok det samme seg. De to kameratene måtte igjen gjennom et amerikansk uttak og igjen trakk Brekne det lengste strået og fikk dermed lov til å representer Norge i OL i Brasil.
Heldigvis består ikke lokalsporten av så mange brutale episoder i løpet av et år.
På disse sidene kan dere, kjære lesere, titte litt på hva jeg har vært innom i løpet av året som har gått.