Etter å ha sikret seg en invitasjon gjennom å bli kåret til beste spiller på Benficas elitecamp i fjor sommer, fikk Erik Ruud trene og spille kamp med U16-laget til den portugisiske storklubben i perioden 6. til 11. februar. Tilbake i Norge forteller Ruud at han hadde gode opplevelser både på og utenfor banen.

- MESTRET NIVÅET

- Det var moro. Det var lærerikt å få vite hvordan nivået er der for spillere på min egen alder, sier Ruud til EUB.

- Hvordan var nivået?

- Det var høyt i forhold til i Norge, men jeg følte at jeg mestret nivået der, utdyper Ruud.

Eidsvollingen snakker ikke portugisisk, og langt fra alle i klubben var stødige i engelsk. Ruud følte likevel at kommunikasjonen gikk overraskende greit. I det ukeslange oppholdet bodde han på selve akademiet sammen med en kroat fra U17-laget som snakket engelsk. Ruud forteller at det daglige treningsopplegget var svært gjennomført på alle områder.

- Opplegget rundt var veldig profesjonelt, og det var mye mer struktur i alt de gjorde, forteller han.

SOM ET TV-SPILl

I en ny øvelse ble Erik plassert i en sirkel foran en vegg, hvor han så ble matet med pasninger fra fire hjørner.

- Det føltes som et TV-spill. Det var datastyrt utenfra, og så begynte veggen å lyse på punkter man skulle treffe, sier han.

På fredagen, helt mot slutten av oppholdet, var Ruud med da U16-laget spilte kamp mot et seniorlag fra Lisboa. Unggutta vant 4-1, og Ruud forteller at han noterte seg for to målgivende pasninger.

- Det var veldig moro å få brukt den sjansen godt, sier han.

Foreløpig er det ikke gjort noen avtaler om nye besøk til Portugal, men Ruud forteller at han fikk tilbakemeldinger fra trenerne om at det var fullt mulig. Uansett hvor vegen går videre er responsen av stor verdi for unggutten.

- Det gir mye inspirasjon og motivasjon til å trene og gjøre det bedre, sier Ruud, som har mål om å spille seg inn på aldersbestemte landslag.

MED A-LAGET i TURN

Først handler ambisjonene om å gjøre det godt hjemme på Myhrer. 9. oktober i fjor ble han tidenes yngste A-lagspiller i Eidsvold Turn. Da han ble byttet inn var han 15 år, sju måneder og ni dager gammel. Kommende sesong skal den tekniske midtbanespilleren utvikle seg videre med spill for rekrutt- og A-laget til Turn. Nå trener han to ganger i uka med A-laget. Etter hvert håper han å bli en permanent brikke i Jon A. Slaatsveen og Karim Essediris utvalgte.

- Denne sesongen har jeg håp om å spille meg inn i A-stallen på høsten. I hvert fall spille de siste kampene, sier han.

LES OGSÅ: Hockeytalentet fra Nordkisa er på Vålerengas A-lag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.