Både gjestene fra Bærum og hjemmelaget slet litt med uttellingen i kampens første minutter. Begge lag trøblet rett og slett med å få ballen i kurven. Etter en noe rufsete start, var det imidlertid Eidsvoll Basket som etter hvert tok føringen - og så seg ikke tilbake. Da hjemmelaget først var i ledelsen hadde ikke bæringene mye de skulle ha sagt.

FOKUSERTE PÅ DET ENKLE

- Endelig fikk vi en seier igjen. Det er godt å komme tilbake på et nivå som er i nærheten av hva vi har prestert tidligere, sier Kornelius Skotaam.
Laget røyk på stortap i forrige kamp: Tapte 80-53 mot Kongsberg Miners
- I dag fokuserte vi på å gjøre ting litt «basic», ta det rolig og ikke stresse for mye, forklarer han. Det tilhører sjeldenhetene at Eidsvoll Basket stiller så mannsterke som de gjorde til denne kampen, og Skotaam mener de kunne plukket med seg noen flere poeng med denne troppen til hver kamp.
- Vi hadde mange folk i troppen i dag, så da fikk vi rullert mye og gjort mange bytter. Jeg synes periodevis vi spiller bra forsvar. Vi er flinke til å presse motstanderen med våre høye og sterke forsvarere, og i dag lykkes vi bra med å kombinere dette med raske spillere i overgangsfasen.

UNGT MOTSTANDERLAG

Sandvika stilte et svært ungt lag, og ble tidvis straffet av et mer erfarent og robust hjemmelag.
- Jeg er enig i at begge lag startet kampen treigt. Av en eller annen grunn gjør vi ofte det, uten at jeg helt vet hvorfor, forteller Skotaam, som i fjor var den yngste spilleren i BLNO (eliteserien). Han mener overgangen fra fjorårets spill i BLNO er markant. - Det er et helt annet nivå der, men det er ikke sånn at det er enkle kamper i år av den grunn.
Etter kampslutt var Kornelius Skotaam tydelig på at seieren mot Sandvika bygger selvtillit, og han håper de nå er på rett spor. Neste kamp for Eidsvoll Basket spilles også hjemme i Råholthallen, da med Oslo-laget Ullern på motsatt banehalvdel.

KAMPFAKTA

Basketball, 1. divisjon Råholthallen Eidsvoll Basket - Sandvika 76-55 Eidsvoll Baskets lag: E. Doujotas, Simen Lundberg, Yaser Hassan, Deividas Rasmoska, Kornelius Skotaam, Aigars Barazinskis, Z. Ustreivous, V. Zidanavicius, Maris Losmanis, Tommy Dahl, D. Dol.