- Det har nok blitt et lite luksusproblem, sier Frode Aasgaard, leder av sjakklubben.

- Det er blitt mye mer unger enn det noen gang har vært. Vi har pleid å ligge på 6-8 barn, men nå ligger vi på rundt 20.

TETT I TETT MED BARN

Inne på Gladbakk på Råholt sitter det tett i tett med barn og ungdommer i dyp konsentrasjon og spiller sjakk. De yngste er bare 6 år, men kan allerede veien rundt sjakkbrettet. Hver tirsdag møtes spillerne, først møtes barna og ungdommen og så etter hvert de eldre spillerne til et oppgjør på sjakkbrettet.

- Vi har opplevd en enorm pågang etter nyttår. Du kan nesten kalle det en Magnus-effekt sier Aasgaard

INSPIRERT AV CARLSEN

- Sjakk er kjempemorsomt, sier Martin Arnesveen (8).

Han sitter ivrig bøyd over brikkene sammen med Lucas Pettersen Halden (8). De to er blant de aller yngste i klubben. På bordet bortenfor sitter Oda Mehlum Petersen (14). Hun er regjerende juniorsjakkmester i klubben.

- Jeg har spilt sjakk i klubben i over et år nå, forteller Oda.

- Jeg ble inspirert til å starte med sjakk av Magnus Carlsen.

TURNERING

Utover kvelden blir det færre unge og flere voksne spillere. Det spilles turnering i hurtigsjakk og lynsjakk, og denne er ikke ferdigspilt før i desember.

SJAKKAPPEN: Eidsvollingen Anders Brandt står bak appen Play Magnus

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.